Afbeelding

Muziekvereniging Meierijstad viert verjaardag

Algemeen 378 keer gelezen

NIJNSEL | Dit jaar viert Muziekvereniging Meierijstad het 100-jarig bestaan van de vereniging. Op 27 januari 1920 is namelijk één van de voorlopers van de vereniging, Harmonie Nijnsel, opgericht. Afgelopen zondag 26 januari werd op het oude thuishonk, De Beckart in Nijnsel, het verjaardagsfeest gevierd met een afwisselend concert.

Velen hadden de moeite genomen om te komen luisteren naar de muzikanten van het opleidingsorkest, de slagwerkgroep en het harmonieorkest. Als speciale gasten waren de leden van de band Hear-It van de partij om samen met het harmonieorkest de middag swingend af te sluiten.
Ad Maas nam de presentatie voor zijn rekening. Ad is al jarenlang nauw betrokken bij de harmonie. Als muzikant en later vele jaren als voorzitter. Hij is ook al jaren betrokken bij de organisatie van de Jumbocup. Afgelopen zondag werd Ad door de vereniging benoemd als eerste erelid van Muziekvereniging Meierijstad.

Vervolg
Het feest van afgelopen zondag krijgt komend jaar zeker nog een vervolg. Op dinsdag 5 mei vindt er bij de Helden van Kien in Sint-Oedenrode een groot openluchtconcert plaats, ter ere van 75 jaar bevrijding en het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant