De open dag van het Zwijsen College heeft vooral het karakter van ontmoeting
De open dag van het Zwijsen College heeft vooral het karakter van ontmoeting (Foto: )

Sfeer proeven en informatie verzamelen op Zwijsen College

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Zwijsen College zet de deuren van de school op zaterdag 1 februari wijd open. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur is iedereen van harte welkom op de Veghelse middelbare school.

"We bieden kleinschalig en geborgen onderwijs. De eerstejaars pauzeren op hun eigen plek - de vide - en volgen hun lessen in de ernaast gelegen lokalen", laten ze bij het Zwijsen weten.

Het Zwijsen College is een school voor havo en vwo. De dakpanklassen havo-mavo en havo-vwo stellen vroege selectie uit en zorgen voor optimale ontwikkelkansen.

"In de onderbouw proberen we jongens én meisjes enthousiast te maken voor techniek. Denk aan design, gezondheid of robotica. De leerlingen worden optimaal voorbereid op de digitale wereld met hun Chromebook, door onder andere mediawijsheid en programmeren bij het vak informatica."

Leerlingen met een havo/vwo- of vwo-advies kunnen kiezen voor Fast Lane vwo+. Vwo-ers die van uitdaging houden, kunnen één van de extra vakken kiezen: natuurwetenschappen (robotica) of Chinees. Alle vwo-leerlingen kunnen versnellen en dus in hun eigen tempo leren.

De open dag van het Zwijsen College heeft vooral het karakter van ontmoeting. Maak kennis met ervaringsdeskundigen (leerlingen, medewerkers en ouders), kijk rond of volg een rondleiding. Zo kan iedereen naar eigen behoefte informatie verzamelen en de sfeer proeven.
Meer informatie op: www.zwijsencollege.nl.

Meer berichten