Maak kennis met het Fioretti College.
Maak kennis met het Fioretti College.

Fioretti College bruist van de activiteiten tijdens open dag

Algemeen 619 keer gelezen

VEGHEL | De open dag van het Fioretti College is op zaterdag 1 februari. Tussen 11.00 en 15.00 uur bruist het gebouw aan de Muntelaar 4 van de activiteiten.

De Veghelse middelbare school biedt de leerwegen praktijkonderwijs (PrO), basisberoeps, kaderberoeps en mavo aan. "Met de combiklassen basis-PrO en mavo-kader zorgen we ervoor dat elke leerling op het juiste niveau uitgedaagd wordt. Alle eerstejaars leerlingen mavo en vmbo werken vanaf de brugklas met een laptop, aan te schaffen via de school", laten ze bij het Fioretti weten.

De praktijklokalen zijn ingericht als een kopie van de werkelijkheid. Theorie wordt gegeven in klassikale situaties en op leerpleinen. De leerlingen krijgen intensieve begeleiding en er wordt een portfolio opgebouwd.
In het derde leerjaar kiezen de basisberoeps en kaderberoeps leerlingen één profiel: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Mobiliteit & Transport (M&T), Economie & Ondernemen (E&O), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) of Zorg & Welzijn (Z&W). Mavo-leerlingen oriënteren zich via het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) of het vak Technologie & Toepassing (T&T) op hun vervolgstudie en het beroepenveld.

De combiklassen mavo-kader en basis-PrO zijn er voor leerlingen die in de nabije toekomst mavo of basis aan zouden moeten kunnen, maar er nog niet helemaal zeker van zijn of nog wat extra ondersteuning nodig hebben. Bij praktijkonderwijs is er extra tijd en zorg voor leerlingen die moeite hebben met leren.
Meer informatie op: www.fioretticollege.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant