1-0 door Emiel van der Sanden
1-0 door Emiel van der Sanden Foto: Peter Kuijpers
+audio

Erp niet zonder moeite langs gehavend TOP; Emiel van der Sanden scoort beide treffers

Voetbal 3.209 keer gelezen

ERP | Erp won vanmiddag met 2-1 van TOP. Voetballend waren de Erpenaren beter als hun opponenten uit Oss, maar de score bleef lang tricky wat Erp onzeker maakte. Emiel van der Sanden scoorde beide Erpse treffers waar Frank Wijden een overmoedig optreden van Erp-keeper Dennis van Ballegooy namens TOP af wist te straffen.

Door: Peter Kuijpers

De druk om te winnen voor Erp was tastbaar op het winderige en natte Den Uil. De uit handen gegeven zege vorige week bij Woezik zat de Erpenaren niet lekker. Scheidsrechter Dominique Prick uit Maastricht keurde het veld goed en mocht de bal gaan rollen. TOP was bijzonder gehavend. Trainer Bas Gösgens miste onder anderen zijn complete voorhoede en speelde met een 4-4-2 opstelling waar Mees Linders opdook als aanvallende middenvelder. Ter versterking werd de al gestopte Jesper Brocks weer opgepoetst. De gepokte en gemazelde spelverdeler speelde prima. Erp kwam met de vertrouwde opstelling van de laatste weken waar verdediger Marcel Claasse zich alweer een tijdje in de basisopstelling heeft gespeeld.

Scheidsrechter Prick wijst de muur met Jesper Brocks (rechts) en naast hem Tobi Steeg.

Ballegooy
Na tien minuten al mocht Emiel van der Sanden, goed weggestuurd door het midden, alleen op Jeffrey Vendrig -zijn voormalige teamgenoot bij Blauw Geel'38- af en schoot vervolgens raak 1-0. Erp bleef heersen en TOP moest het doen vanuit de omschakeling. In de 27e minuut echter ging de bal op de Erpse stip nadat Claasse zich vergreep aan Quincy Broers. Voor Prick voldoende redenen om de bal op elf meter van keeper Dennis van Ballegooij te leggen. Laatste toonde zijn klasse en tikte de niet hard ingeschoten bal van Linders tot hoekschop. Erp claimde nog een pingel nadat Stefano Verburg hands maakte binnen de zestien. Heel Erp schreeuwde en veerde op, maar dat was geen reden voor Prick om de bal opnieuw op de elf meter stip te deponeren.

Verlossing
De tweede helft begon met goede mogelijkheid voor Knud van de Heuvel. De voormalig TOP-speler die vanmiddag tevens zijn voormalige trainer bij UDI'19 Bas Gösgens nu als trainer van TOP tegenkwam, wist deze kans niet te verzilveren.  De verlossing leek al tien minuten na aanvang van de tweede helft te komen. Van den Heuvel -vorig seizoen nog TOP- parkeerde teamgenoot Van der Sanden vrij voor Vendrig die kansloos was op de inzet van de Veghelaar in Erpse dienst: 2-0.  De wedstrijd was hier nog niet mee gespeeld bleek  halverwege de tweede helft. Roekeloos uitkomen van Van Ballegooij gaf Frank Wijdeven de mogelijkheid om van grote afstand de bal in het lege doel te deponeren. De 2-1 stand werkte verlammend op Erp. De twijfel wat te doen. De wellicht horror laatste minuten in Woezik vorige week doemde weer op. De ingevallen Mike Mendy bij TOP kwam nog een paar maal de Erpse zestien in, maar daar bleef het bij. Een opgelucht Erp stak de handen in de lucht na deze broodnodige driepunter. Erp was beter dat was een gezamenlijke conclusie, maar trainer Gösgens miste té veel basiskrachten om het Erp moeilijk te maken.

ERP – Dennis van Ballegooy, Bob van den Berg, Rens van der Steen, Roy Verhagen, Knud van den Heuvel (86. Toon Barten), Emiel van der Sanden (90+ Stef Munsters), Koen van Deurzen, Ruud Delissen, Bob Verhagen, Marcel Claasse, Luuk van der Steen (81. Jasper van Goor).

TOP – Jeffrey Vendrig, Frank Wijdeven, Sam van Veldhoven, Stan van Dolleweerd, Stijn van den Broek, Dion van den Elzen (73. Casper van Druten), Mees Linders, Jesper Brocks, Stefano Verburg, Tobi Steeg, Quincy Broers (50. Mike Mendy)

Na afloop sprak Peter Kuijpers met Jesper Brocks van TOP en Knud van den Heuvel van Erp. 


HTML5 Audio Player

HTML5 Audio Player

Eerste klasse C:
Leones - Rhode 4-1
Erp - TOP 2-1
Best Vooruit - HVCH 3-0
Unitas'30 - SC 't Zand 1-1
Brabantia - NEC 3-1
FC Eindhoven AV - Alverna afgelast
Nemelaer - Woezik afgelast

1. Brabantia 14-25
2. Alverna 13-24
3. NEC 13-23
4. Leones 13-21
5. TOP 14-21
6. FC Eindhoven AV 12-19
7. Woezik 13-19
8. Unitas'30 14-19
9. HVCH 14-18
10. Erp 13-16
11. Nemelaer 12-15
12. SC 't Zand 13-14
13. Best Vooruit 14-11
14. Rhode 14-10

FC Eindhoven AV - Brabantia (zaterdag)
HVCH - Leones 
TOP - Woezik 
Alverna - Best Vooruit
SC 't Zand - Erp
Rhode - Nemelaer
NEC - Unitas'30

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant