Deze week geen winst in 5-setter voor heren Skunk waar de vrouwen eveneens verliezen

Sport 268 keer gelezen

Veghel – Na het nipte verlies van vorige week tegen de nummer vier, hoopten de Veghelse heren deze week tegen nummer vijf Compaen de winst in Veghel te houden. Mooi volleybal werd afgewisseld met mindere fases waardoor Compaen uiteindelijk de winst pakte met 3-2. Set standen: 18-25, 26-28, 25-20, 25-21, 11-15

Na slechte starts in vorige wedstrijden was Skunk er op gebrand deze week goed te starten. Ook deze week liet het echter de tegenstander snel weglopen waardoor een onoverbrugbaar gat ontstond van 12-20 door het ontbreken van scorend vermogen. In de tweede set mocht Finn van Lierop zijn debuut maken in het eerste team van Skunk. Van zenuwen leek geen sprake, want hij pakte zijn puntjes mee tot frustratie van de tegenstander. Skunk en Compaen waren deze set goed in evenwicht tot een gelijke stand van 24-24. Compaen trok hier net aan het langste eind met een 26-28 winst.De Veghelse heren kregen steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel, en dat was te zien in de derde set. Ze startten fel en de voorsprong werd gestaag uitgebouwd tot 23-17. Toen haperde het even bij de aanvallers van Skunk, maar setwinst kwam niet in gevaar.

Supporters
De vierde set leek een kopie van de derde set. De heren van Skunk namen weer een voorsprong, er werd een tactische wissel toegepast voor de pass en ook nu kwam Skunk weer op een 23-17 voorsprong die ze benutten. Daarmee kreeg Skunk de vierde vijfsetter achter elkaar voor de kiezen. Het was duidelijk dat de twee teams in evenwicht waren door een 10-10 stand. Misschien dat de meegereisde supporters uit Oostzaan de doorslag gaven, maar Compaen pakte de winst uiteindelijk met 11-15.Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de carnavalsbreak op het programma tegen nummer 3 van de ranglijst Velo in Wateringen.

Skunk D1 – Flamingo's '56 D2 2-3
In een bloedstollende competitie, waar elk puntje telt. Nr 4 heeft 36 punten en de P/D plaats 32 punten heeft Skunk in een gelijk opgaande wedstrijd uiteindelijk toch 2 punten aan haar totaal toegevoegd.

Hier zag het er niet naar uit na 2 verloren sets, vooral de tweede set werden de dames uit Veghel weggespeeld door een hoge servicedruk en goede aanval  van de dames uit Gennep. De trouwe supporters wisten niet wat ze zagen in de 3de set met een iets andere opstelling kwamen ze sterk uit de startblokken, iets waar Flamingo's geen raad mee wist. Nu werden de rally's gewonnen en werd er voor elk puntje gevochten. Uiteindelijk werd deze set met 25-15 gewonnen. De vierde set ging in het begin gelijk op Skunk bouwde een kleine voorsprong op van 3 a 4 punten. Dit ging zo door tot 16-13, waarna het spel in evenwicht kwam. Prachtig spel aan weerszijde ging door tot het einde van 22-22 werd het 24-24, waarna Skunk aan het langste eind trok 26-24. Een vijfde set moest er aan te pas komen. Wederom ging het gelijk op maar een goede servicedruk van Flamingo's werd er van kant gewisseld bij een stand van 5-8. Een time-out hielp niet waardoor de Flamingo's uitliepen tot 6-11. Nog eenmaal werd de rug gerekt en kwam Skunk terug tot 10-12, maar toen was de kaars op en werd er met 12-15 verloren. Volgende week uit naar Tilburg dat nog vecht voor het kampioenschap.