Korfrakkers en SCMH winnen op stormzondag

Ruime overwinning voor De Korfrakkers en SCMH

Sport 299 keer gelezen

ERP - Het vorige duel tussen De Korfrakkers en Prinses Irene eindigde onstuimig door de gelijkmaker door Prinses Irene in de laatste twee seconden. De ploeg uit Erp wilde op deze stormachtige dag een revanche daarop nemen. SCMH kende met mooie nieuwe tassen van Vabena weinig moeite met het Flash uit Den Dungen

De Korfrakkers ging fel van start. Binnen vijf minuten kwamen de Erpse dames op een voorsprong van 5-0. Vervolgens wist Prinses Irene ook een paar treffers te maken. Tien minuten voor rust pakte De Korfrakkers de juiste draad weer op en gingen de rust in met een ruime voorsprong van 15-7. Na de rust ging de scoremachine van De Korfrakkers op een lager pitje draaien, maar de voorsprong werd behouden. Twaalf minuten voor tijd stond de score op een veilige marge van 21-9. In deze laatste fase kon Prinses Irene nog een paar treffers maken, maar de punten bleven in Erp. 24-12, een overtuigende overwinning voor de dames uit Erp. Volgende week staat DDW/SDO uit Hooge Mierde op het programma. De koploper uit deze competitie is nog steeds ongeslagen. Maar dat houdt De Korfrakkers niet tegen en zullen er vol voor gaan.

Overwinningsdrang brengt zege voor SCMH tegen Flash

Drie weken lang ontbeerde SCMH het zoet van de overwinning. De ploeg uit Mariaheide ging booming en met volle concentratie van start. Kristie knalde al vrij snel een vrijeworp en afstandsschot binnen, waardoor we na zeven minuten met 2-0 voorstonden. Flash reageerde daarop met een doorloopbal, 2-1. Na twaalf minuten kregen SCMH een strafworp, die Manon er keurig raak mikte 3-1. De scorende flow hield SCMH vast en na 24 minuten gaf dat een 5-2 voorsprong. Kort voor rust wisten Manon en Kristie door middel van twee kleine kansjes de stand op 7-3 te zetten. Het scoren na rus ging onverdroten door. Weer was het Manon die scoorde, 8-3. Flash wist een beetje tegengas te geven door de 8-4 te maken. Echter was daar Sanne die met een mooie doorloopbal de 9-4 erin gooide. Lisa kwam in het veld en knalde er al vrij snel een heel mooi afstandsschotje in naar 10-4. Flash scoorde nog 10-5 maar het laatste woord was voor  Manon die wedstrijd afrondde met een korte kans  maar 11-5. Prima zege voor de club uit Mariaheide na drie weken droog gestaan te hebben.