Afbeelding

Dunne Kletsweekend garant voor talloze lachsalvo's

Carnaval 1.146 keer gelezen

EERDE | Het 17e Dunne Kletsweekend zit er weer op. Twee avonden en één middag werden bijna 700 tonpraatliefhebbers van Meierijstad en omstreken in de Brink in Eerde getrakteerd op een avond waarin slappe klets, woordgrappen en maffe types centraal stonden. 

De meligheid begon al bij binnenkomst: de bezoekers mochten deelnemen aan een altijd-prijs-enveloppen-loterij waarbij prijzen als 'een appel en een ei', 'spek en bonen', 'een prachtig uitzicht', 'een weekendje wenen' of een 'miniscrabblespel' te winnen waren. 

Spreekstalmeester Karlien de Bekker presenteerde de avond zoals vanouds op haar eigen, vlotte wijze en zorgde voor een humoristische noot in haar aankondigingen van de buuts. Zeven tonpraters uit de regio zorgden voor een avondvullend programma dat ruim drie uur duurde. 

Het spits werd afgebeten door Schlagerzanger Berti (Vincent Maas) die het publiek al zingend meenam in zijn avonturen als schnabbelartiest. Hij vertelde hoe hij ontdekt werd door Heino tijdens de Blind auditions van The Voice en hoe de buurt geld doneerde voor een trip naar Amerika. Door de meezingers van Berti zat de stemming er al meteen prima in. 

Ans van de Gans (Jeanine van den Oetelaar) was de eigenaresse van een kringloopwinkel. Van een mammoettand van 2 miljoen jaar en 14 dagen oud, tot een kopje van Vincent van Gogh uit zijn Thaise periode en een schilderij van de zojuist gezonken Titanic, alles was in de kringloop te koop. Maar, "Als het er niet staat dan hebben we het niet", aldus Ans. Een mooie buut met veel slappe klets van actrice Jeanine.

Henk van Beljouw kroop in de huid van Wil (houdt nooit stil) die niet van roddelen hield maar toch 15 minuten vol wist te kletsen over Jan en Alleman. Van Beljouw had veel werk gemaakt van zijn creatie en zag er als vrouw oogverblindend uit. Het publiek genoot van al zijn goede grappen en smeuïge roddels. 

Erik van de Ven was eindelijk getrouwd met zijn nieuwbakken vrouw Britt. Met talloze woordgrappen vertelde hij over de voorbereidingen voor zijn huwelijksdag waarbij de anekdote over zijn dronken zwager echt hilarisch was. "Vrouwen zijn net condooms. Ze zitten meer in je portemonnee dan om je…" en toen werd hij afgevoerd. 

Na de pauze betrad vissersvrouw Liz (Bernie Raaijmakers) het toneel. Liz had vissen als nieuwe hobby uitgekozen omdat ze aan de lijn moest doen. Op het Kofschip van Kapitein Iglo werd niet veel gevangen, maar werden wel veel woordspelingen gemaakt. "Ik snap niet dat die vis zo duur is terwijl een groot deel ervan graat is." 

Willem Maas was het boevenpad ingeslagen en vertelde hoe hij als kind al aanleg had om crimineel te worden. "Dat zit in de cellen." Met zijn steengoede grappen en prima uitstraling weet Willem de zaal steeds om zijn vingers te winden. Een knappe prestatie als je dat op 23-jarige leeftijd al kunt. 

De avond werd afgesloten door plastisch chirurg Dokter Bernard Schuiten: "Je komt als jezelf naar binnen en komt als een ander naar buiten." Hij vertelde met ongekend enthousiasme hoe hij in zijn schuurtje een goed lopende praktijk was begonnen. Patrick van den Elzen gooide zijn woordgrappen in rap tempo de zaal in en zorgde aldus voor een fantastische afsluiting van het tonpraatweekend. 

Dunne Klets kan wederom terugkijken op een geweldig feestweekend in een sfeervolle ambiance. Drie dagen lang topamusement waarbij het publiek regelmatig in een lachstuip lag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant