Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Op zoek in de verschillende biotopen die in het gebied van de Eerdse Bergen te vinden zijn.
Op zoek in de verschillende biotopen die in het gebied van de Eerdse Bergen te vinden zijn.

Gratis winterexcursie over 'Winterverschijnselen'

  •   keer gelezen

EERDE | IVN Veghel houdt een Winterexcursie genaamd: Winterverschijnselen. Op zondag 16 februari wordt er om 10.00 uur vertrokken (carpoolen) vanaf het Stadhuisplein in Veghel. Een kwartiertje later is de start vanaf De Berghut, Schoolhuisweg 24, in Eerde.

Rond half februari zitten de meeste bomen al flink in de knop en bloeien de vroege voorjaarsplantjes al hier en daar. Bij de eerste zonnestralen krijgen de vogels er zin in en laten van zich horen. Toch is het nog steeds winter. Is de natuur nog in rust of maakt de natuur zich op voor de lente?

Op zondag 16 februari gaan IVN natuurgidsen op zoek in de verschillende biotopen die in het gebied van de Eerdse Bergen te vinden zijn. Vertrek om 10.15 uur vanaf De Berghut, Schoolhuisweg 24, Eerde, carpoolen kan vanaf het Stadhuisplein in Veghel (vertrek 10.00 uur). De excursie duurt ongeveer twee uur en er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

"We kijken naar de bomen, hoe de silhouetten eruit zien in het landschap. We kijken naar de knoppen en de katjes van de windverstuivers, of de lente al te zien is. Of misschien bloeit er al speenkruid, klein hoefblad of andere vroegbloeiers. We gaan zeker ook op zoek naar sporen van dieren, hun printen, prooiresten en schuilplaatsen. En wie weet spotten we vogels", laat IVN Veghel weten.

Stevige schoenen is verstandig en als je er een hebt, neem een verrekijker mee. Meer info op: www.ivn-veghel.nl of via Rea Vonk: 0614371000.

Meer berichten