If Beale Street Could Talk vertelt over de liefde tussen Tish (Kiki Layne) en Fonny (Stephan James).
If Beale Street Could Talk vertelt over de liefde tussen Tish (Kiki Layne) en Fonny (Stephan James). Foto: Tatum Mangus / Annapurna Pictures

Intiem en ontroerend portret over onvoorwaardelijke liefde

Algemeen 540 keer gelezen

VEGHEL | If Beale Street Could Talk is op maandag 17 februari te zien in theater De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. Deze film gaat over een zwarte vrouw en een zwarte man die voor elkaar vallen in het Amerika van vijftig jaar terug: is hun liefde bestand tegen het racistische systeem waarin ze leven? If Beale Street Could Talk is een film van Barry Jenkins, die in 2017 een Oscar won met Moonlight. De film is om 20.15 uur te zien in de Grote Zaal.

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt over de liefde tussen Tish (Kiki Layne) en Fonny (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen.

If Beale Street Could Talk is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1974 van schrijver en activist James Baldwin (1924-1987). '[De film] laat zich kijken als lyrische liefdesgeschiedenis maar biedt tegelijkertijd een gevoelig inzicht in de Afro-Amerikaanse ervaring', schrijft De Volkskrant. 'De film is gevoelig, zwaarbeladen, vernieuwend en vooral gedurfd.'

Kaarten voor If Beale Street Could Talk kosten 9 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant