Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Kinderen in de boeien geslagen tijdens 112-dag

  •   keer gelezen

VEGHEL | Twee agenten waren op dinsdag 11 februari op bezoek bij basisschool De Bunders in Veghel. Aanleiding was de Europese 112-dag die op 11 februari valt.

Eén van de agenten was in uniform en dat bleek voor de kinderen extra interessant. Er is gesproken over het werk van een agent, onder meer aan de hand van wat er allemaal aan de koppel-riem van een politieman/vrouw hangt.

Kogelvrij vest
Ook mochten een paar kinderen een kogelvrij vest aan, werd een groepje kinderen (als grapje) in de handboeien geslagen én is een kogel van dichtbij goed bekeken.
De kinderen en docenten vonden het erg interessant en waardevol om op deze manier kennis te maken met de politie en om álle vragen te kunnen stellen die de leerlingen van te voren en ter plekke bedachten. Ze weten nu bijvoorbeeld dat dat pepperspray echt niet voor in de haren is.

112-dag
De Europese 112-dag wordt jaarlijks op 11 februari georganiseerd. Hij is in 2009 ingevoerd door de Europese Unie en heeft tot doel de bekendheid met en het passend gebruik van het pan-Europees noodnummer 112 te bevorderen.

Meer berichten