Tonny Neggers en Trees van Geffen zitten bij Alex van Rossem aan de toog.
Tonny Neggers en Trees van Geffen zitten bij Alex van Rossem aan de toog.

'Zuutjes Carnavalle' moet een leegte opvullen: 'Wij willen ook carnaval vieren'

Algemeen 2.546 keer gelezen

VEGHEL | Trees van Geffen (80) en Tonny Neggers (83) vormen samen met Dela Raaijmakers en Riek Neggers sinds drie jaar GAS (Gezellige Actieve Senioren). Tijdens carnavalsmaandag op 24 februari organiseren ze een gratis feestje in De Gouden Leeuw. Onder de naam Zuutjes Carnavalle willen ze 60-plussers een plek bieden om lekker carnaval te vieren.

De Gouden Leeuw is eigenlijk nog dicht wanneer Trees en Tonny plaatsnemen in de serre. Samen met Alex van Rossem, de eigenaar van het Veghelse café in de Molenstraat, nemen ze de laatste voorbereidingen door. "Ik wil de buurt eigenlijk persoonlijk uitnodigen. Kunnen we geen flyer in de bus doen. Ja dat gaan we doen", zegt Trees opgewekt. Tonny knikt enthousiast: "En als we weten wie er wonen dan bellen we gewoon aan." Beide dames mogen dan wat ouder zijn dan de gemiddelde carnavalsvierder, aan enthousiasme en ambitie geen gebrek. Zuutjes Carnavalle (de naam komt uit de koker van Alex red.) moet voor senioren een leegte opvullen. "Voor 80-, 70- en 60-plussers wordt er maar bar weinig georganiseerd, terwijl wij ook carnaval willen vieren", vertelt Tonny.

Zuutjes Carnavalle
Voorheen gingen de dames naar Kuusse Montag in de carnavalstent op de Markt. "Daar komt de laatste jaren veel te veel jeugd. Iedereen staat op de tafels en voor ons is het bijna gevaarlijk", vindt Trees. "Ik neem niemand wat kwalijk hoor, maar wij vonden het tijd voor een carnavalsfeest voor ouderen. Het liefst in een vertrouwde omgeving."


Samen met Alex, de eigenaar van het Veghelse café, nemen Tonny en Trees de laatste voorbereidingen door.

Niet geheel toevallig klopten ze al snel bij Alex aan. Trees legt uit waarom: "De Gouden Leeuw is de gezelligste carnavalsstal van Veghel. Dat was vroeger zo en nu nog steeds. Tonny en ik komen hier al van jongs af aan. Volgens ons is dit het leukste café van de regio." Alex hoefde niet lang na te denken over het verzoek. "Het is toch een hartstikke leuk initiatief. Een gezellige carnavalsmiddag voor de senioren. Biertje erbij, hapje eten. Volgens mij gaat dat wel goed komen", zegt hij. Dat denken Trees en Tonny ook. "Er is verder niet echt iets te doen wat bij ons past. Daarom hopen we dat Zuutjes Carnavalle een succes wordt."

Muzikanten gezocht
Hoeveel bezoekers er maandag de 24ste naar De Gouden Leeuw komen? Daar durven de dames geen uitspraak over te doen. "Misschien zijn het er maar tien of ineens meer dan dertig. Ik vind het lastig om een voorspelling te wagen", zegt Tonny. Trees vult aan: "Het moet gewoon een gezellige carnavalsmiddag zoals in de jaren tachtig worden. Wij hebben in ieder geval vast vijftig GAS-buttons laten maken. Die gaan we uitdelen ter promotie."
Aan de muzikale invulling van de middag wordt nog hard gewerkt. Zo krijgen verschillende blaaskapellen een mailtje met het verzoek om een paar liedjes te komen spelen. Verder zouden Trees en Tonny het leuk vinden als er iemand muziek komt draaien en een zanger(es) of bandje zou ook leuk zijn. "Als het maar carnavalsmuziek is. Als je graag wil optreden, stuur mij maar een mailtje. Dan kijken we even wat er mogelijk is", besluit Trees.

Trees is te bereiken via: treesvangeffen@kpnmail.nl. Zuutjes Carnavalle begint rond de klok van 14.00 uur.

Tonny Neggers en Trees van Geffen zitten bij Alex van Rossem aan de toog.
Tonny Neggers en Trees van Geffen zitten bij Alex van Rossem aan de toog.
Tonny Neggers en Trees van Geffen zitten bij Alex van Rossem aan de toog.
Tonny Neggers en Trees van Geffen zitten bij Alex van Rossum aan de toog.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant