Tijdens KuusseMontag staat de tent ieder jaar weer op zijn kop
Tijdens KuusseMontag staat de tent ieder jaar weer op zijn kop

Kleinere carnavalstent op de Markt: 'Link met horeca blijft'

Carnaval 1.795 keer gelezen

VEGHEL | Er komt dit jaar tijdens carnaval een andere tent op de Markt in Veghel te staan. Keizersdrôme, de coproductie van CV de Kuussegatters, Sligro en de horeca op de Markt, vindt dit jaar plaats in een spiegeltent. Activiteiten blijven er van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari genoeg te doen. 

De Markt blijft de vertrouwde plek, maar Keizersdrôme is dit jaar een spiegeltent. Marco Bons ziet dit helemaal zitten: "Zo'n spiegeltent heeft van zichzelf al een mooie uitstraling. Qua ruimte is die kleiner, maar de link met de horecagelegenheden op de Markt blijft. IJssalon Matteucci zorgt voor de huisvesting van de garderobe en in de tent is ook weer ons 'foodteam' actief. We zorgen dus voor een mooie, sfeervolle feestlocatie", belooft de voorzitter van CV de Kuussegatters.

Voor jong en oud
"Het mooie van het programma is dat het écht voor jong én oud is", vult John Evers van Abbey Road aan. Hij is met zijn horecacollega's betrokken bij de organisatie. "Kijk bijvoorbeeld naar vrijdag 21 februari, wanneer we 's middags 120 Veghelse ouderen die een uitnodiging hebben ontvangen een gevarieerd programma voorschotelen. Van 'de Jong van Toen' op die middag gaan we meteen door naar 'de Jong van Nu' op de vrijdagavond. Dan knallen de dj's van Radio 538 on Tour tijdens de Full Moon Party. Op dit alcoholvrije feest gaan 700 jongeren van 13 tot en met 17 jaar lekker los."  

Sleutels én prijzen  
Zaterdagmorgen staat in het teken van de Sleuteloverdracht: alle Prinsen en Jeugdprinsen uit Meierijstad komen naar Keizersdrôme om samen met alle bezoekers gratis te ontbijten. Vervolgens krijgen zij van burgemeester Kees van Rooij de sleutel van hun dorp en zijn ze daar vier dagen 'de baas'.
's Middags trekt de Jeugdoptocht door het Veghelse centrum en vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats in de tent op de Markt. Ook zondag na de Grote Optocht is Keizersdrôme 'hét prijzenpodium'.

Volop bands en artiesten
In het carnavalsweekend staan 's avonds twee energieke bands geprogrammeerd. Zaterdag knalt de 'mashup partyband' Daredevils door de geluidsbarrière en laat daarbij een spoor van confetti, lege glazen en voldoening achter. "Een muzikale blikseminslag waarbij classics en gewaagde actuele hits in elkaar versmelten. Later dit jaar staan ze op Paaspop, nu al in Keizersdrôme", zo laat de Veghelse carnavalsvereniging weten.
Zondag zetten de mannen van coverband Hard2get, bekend van The Voice of Holland, de tent op zijn kop. Voor ieder wat wils met de beste tracks van een genre in één medley. Hits, classics, het Hollandse lied, hardstyle brengen zij met vuur en passie.

Veel Kuussegat-evenementen
Voor de carnavalsevenementen van CV de Kuussegatters kun je elke dag terecht in Keizersdrôme. Zondagochtend voor het Frühshoppen na de Carnavalsmis. KuusseMontag op de maandagmiddag is een begrip: hét feestje met een knipoog naar onze oosterburen. Dinsdagmiddag kun je lekker meezingen tijdens de Hollandse Middag met Lars Brans en 's avonds nemen de Kuussegatters samen met geïnteresseerden op het Tranenbal afscheid van Prins Robert d'n Twidde met een optreden van de Havenzangers.  

Info
Alle info over de programmering en tijden is terug te vinden op: www.kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant