Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: © Evita Copier

'Dry Misting Experience' opent in Verspillingsfabriek

  •   keer gelezen

VEGHEL | Wat doet die mist boven de groente en bananen in de supermarkt? Om daar een antwoord op te geven opende gisteren de 'Dry Misting Experience' haar deuren in de Verspillingsfabriek in Veghel. Achter die mist schuilt namelijk een missie: het terugdringen van voedselverspilling.

Al sinds 1984 heeft Contronics een manier gevonden om voedselverspilling aan te pakken; Dry Misting. Zoals ochtenddauw boven een akker, zorgt Contronics ervoor dat er ook na de oogst, in het transport, de opslag en de supermarkt, een deken van mist boven het groente en fruit hangt. Het resultaat? De mist zorgt ervoor dat de producten niet uitdrogen en koelt ze op natuurlijke wijze. Groente en fruit blijven zo veel langer vers én behouden hun topkwaliteit.

Voedselverspilling in de praktijk
Op dit moment eindigt bijna 50 procent van alle groenten en fruit op hun reis van grond tot mond in de prullenbak. Dry Misting voorkomt dit door jouw sla, wortel of banaan op de reis van akker tot supermarkt te begeleiden. Het verval na de oogst blijft hierdoor minimaal. 

De Dry Misting Experience
Contronics heeft één doel: het structureel verminderen van de afvalstroom van vers groente en fruit. In de 'Dry Misting Experience' leer je hoe de techniek van Dry Misting helpt dit doel te verwezenlijken. Hier leer je over de ernst van voedselverspilling als probleem, over de inspiratiebron van Dry Misting – een simpele imitatie van een natuurlijk verschijnsel – en hoe Dry Misting een oplossing moet bieden binnen de gehele keten van voedselproductie (opslag, transport en supermarkt).

Samen Tegen Voedselverspilling
Als onderdeel van de Nederlandse Nationale Strategie: 'Samen Tegen Voedselverspilling' komt Contronics in actie tegen voedselverspilling. Samen met Nederlandse bedrijven, organisaties, wetenschappers én consumenten strijdt dit initiatief voor de helft minder voedselverspilling in 2030. Door de gehele voedselketen heen, van grond tot mond. 'Samen Tegen Voedselverspilling' heeft zijn hoofdzetel in de Verspillingsfabriek, waar van groente die niet de schoonheidsprijs in ontvangst mochten nemen alsnog een soep wordt gemaakt.

Een bezoek brengen aan de Dry Misting Experience? Neem contact op met Julia IJsselmuiden: julia@contronics.nl.

Meer berichten