Bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden, dat is het idee achter Gouden Dans.
Bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden, dat is het idee achter Gouden Dans. Foto: Hans Hordijk

Gouden Dans Project afgesloten met ontroerende voorstelling

Algemeen 534 keer gelezen

VEGHEL | Vier maanden repeteren, lief en leed delen en gezellig samen toewerken naar een eindvoorstelling is op zondag 9 februari afgesloten in een uitverkochte Podiumzaal op CHV Noordkade met de ontroerende voorstelling Kom Dans Met Mij De Danzon. Het Gouden Dans project was een groot succes.

Bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden maken. Dat is het idee achter Gouden Dans. Een maatschappelijk project van Gouden Dans U In Het Theater dat theater De Blauwe Kei en Phoenix Cultuur vorig jaar omarmden en organiseerden in samenwerking met Ons Welzijn, Stichting Met Je Hart en de Zonnebloem.

Dansverhaal
In vijftien repetities hebben de 'Gouden Dansers' onder leiding van dansdocent en choreograaf Ireen Kurvers toegewerkt naar de eindvoorstelling. De danzon, een ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek, was het uitgangspunt. Daarna heeft Ireen, met alle levensverhalen van de deelnemers als inspiratie, een 'dansverhaal' samengesteld. In de voorstelling was ruimte voor tekst, muziek en uiteraard diverse vormen van dans.
Het eindresultaat was zeer ontroerend en het plezier spatte van de deelnemers af.

Danservaring
Op woensdag 12 februari kwamen alle Gouden Dansers nog een keer samen op de Noordkade om na te praten over de danservaring, foto's en filmbeelden van de voorstelling te delen en te kijken of én wanneer ze elkaar kunnen blijven ontmoeten en vooral ook blijven dansen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant