Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het Pieter BrueghelHuis in Veghel.
Het Pieter BrueghelHuis in Veghel. (Foto: Ad van de Graaf)

Autismecafé ook voor ouders van kinderen

  •   keer gelezen

VEGHEL | Een week eerder dan gewoonlijk opent Autismecafé Meierijstad weer zijn deuren. Op de gebruikelijke laatste maandag van de maand viert heel Brabant deze keer Carnaval, geen avond om het Autismecafé te openen. Daarom is het op maandag 17 februari vanaf 19.30 uur alweer zover in het PieterBrueghelHuis, Middegaal 25, in Veghel.

Mensen vanaf 18 jaar met een vorm van autisme en verwanten zijn weer welkom, niet alleen uit Meierijstad, maar ook uit Boekel, Landerd, Uden en Bernheze. Voor het eerst is er een aparte tafel voor ouders van kinderen die nog geen 18 zijn en een vorm van autisme hebben. Aan die tafel kunnen de ouders met elkaar en met een professional in gesprek gaan.

Herkenning
De invulling van de caféavonden krijgt voor de bezoekers zoetjesaan vaste vormen. Rustig binnenkomen, rondkijken wie er aanwezig zijn en dan met een kopje koffie of thee aansluiten bij andere bezoekers. Aan de slag met een spelletje of rustig pratend met elkaar. Elke maand weer zijn er ook nieuwe bezoekers. Zij worden opgevangen en vinden daarna hun weg bij de andere aanwezigen. Wat opvalt is dat men altijd herkenning vindt, iemand die iets verteld wat voor een ander zo herkenbaar is. Dit geeft het gevoel dat je niet alleen staat. Ook deze avond hopen we dat naast de trouwe bezoekers weer nieuwe bezoekers zullen aansluiten.

Eigen plek
Het is mogelijk om met eigen ideeën te komen voor leuke activiteiten en interessante thema's. Wie wil kan ook mee helpen om het café uit te laten groeien tot een plek waar nog meer mensen met autisme graag naar toe gaan, een plek voor én door hen.
De toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening en van tevoren aanmelden is niet nodig.

Voor vragen of informatie kunnen belangstellenden mailen naar marjon.vanherpen@ons-welzijn.nl of h.vissers@meedemeentgroep.nl.

Meer berichten