Afbeelding

Rabobank publiceert jaarcijfers 2019

Zakelijk 748 keer gelezen

UDEN/VEGHEL | Rabobank heeft afgelopen week haar jaarcijfers en maatschappelijk jaarverslag 2019 gepubliceerd. De bank legt hierin zowel financiële als maatschappelijke verantwoording af en licht haar bijdrage aan mens, milieu en maatschappij toe. Ook wordt de impact in Nederland via de 89 lokale banken uitgelegd.

Rabobank is betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven en investeert een deel van haar winst in de samenleving. Deze investering wordt ook wel het coöperatief dividend genoemd. Het bedrag dat in 2019 naar het  coöperatief dividend ging was 45,4 miljoen euro.

Rabobank Uden Veghel heeft hiervan ruim 450.000 euro coöperatief dividend geïnvesteerd in de regio. Een belangrijk deel hiervan kwam van de bekende Rabo ClubSupport, maar ook startende ondernemers en ondernemers die willen verduurzamen worden op weg geholpen door deelname aan het Startersnetwerk en de Energieke regio. Rabobank Uden Veghel ondersteunt onder andere de ontwikkeling van Omnipark De Brug in Erp om de lokale kern een toekomst te bieden. Ook helpt de lokale Rabobank om voedselverspilling te verminderen en een beter resultaat te behalen met de Horeca Food Waste challenge. 

Maatschappelijke impact
Een van Rabobanks speerpunten om blijvend het verschil te maken is klanten verder helpen op het gebied van zelfredzaamheid, ondernemerschap en digitalisering. Ook het versterken van de lokale leefomgeving, bijdragen aan een duurzame voedselproductie en verduurzaming van de woningmarkt zijn belangrijk.
Naast de jaarcijfers 2019 publiceren alle 89 lokale Rabobanken een eigen infographic met daarin de maatschappelijke impact voor de regio uitgelicht. Dat geldt ook voor Rabobank Uden Veghel. Directievoorzitter Erik Jansen over de bijdrage van de Rabobank Uden Veghel voor de regio: "Vanzelfsprekend en inspirerend om die rol te pakken. Mensen en initiatieven verbinden, door samen te werken, te initiëren en te inspireren en daarmee iedere dag aan een mooiere toekomst te werken, hoe gaaf is dat?''

Om de infographic met de maatschappelijke impact van Rabobank Uden Veghel te bekijken, klik hier.
Om het landelijke jaaroverzicht 2019 te zien, klik hier
Bekijk de jaarcijfers 2019, resultaten en verslagen hier
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant