Training 'Verbeter uw spelling'

Algemeen 268 keer gelezen

VEGHEL | De training Verbeter uw spelling van ONS Welzijn gaat op maandag 2 maart van start in de bibliotheek van Veghel. De training is een opfriscursus spelling om deelnemers meer zelfvertrouwen te geven in het schrijven. De training bestaat uit vijf lessen op de maandagavonden 2, 9, 16, 23 en 30 maart, steeds van 19.30 uur tot 21.00 uur. De kosten voor deelname zijn 15 euro.

Wie weet er eigenlijk nog al die spellingsregels die je ooit op school hebt geleerd? De meeste mensen schrijven op gevoel en passen de regels onwillekeurig toe. In de loop der jaren zijn de spellingsregels echter wat veranderd. Weggezakte kennis ophalen, is vaak genoeg om meer plezier in het schrijven te krijgen. Echt moeilijk gaat het in de training niet worden. De deelnemers krijgen eenvoudige en rustige uitleg over de belangrijkste zaken zoals werkwoordspelling (de d's en t's en de dt's). Ook is er voldoende ruimte voor eigen vragen. Zo wordt er samen met de deelnemers voor gezorgd dat zij aan het einde van de training vol goede moed kunnen beginnen aan bijvoorbeeld een sollicitatiebrief of met een goed gevoel een verslag kunnen maken voor het werk of vereniging.

Gezellig
Een belangrijk element van de training is gezelligheid, want leren moet ook leuk blijven. Twee ervaren docenten, met veel kennis van teksten schrijven en onderwijs, verzorgen de lessen. Belangstellenden kunnen voor vragen of aanmelden contact opnemen met Andrea Olfen, sociaal werker van ONS Welzijn. Dat kan van maandag tot en met donderdag op telefoonnummer 0657443759 en via het mailadres: andrea.olfen@ons-welzijn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant