Houtskooltekeningen van Jozine Pepers te zien tijdens de tentoonstelling in Simeonshof.
Houtskooltekeningen van Jozine Pepers te zien tijdens de tentoonstelling in Simeonshof.

Zwart-wit tentoonstelling: Jozine Pepers' houtskooltekeningen

Kunst en cultuur 486 keer gelezen

ERP | Er is vanaf dinsdag 11 februari een nieuwe zwart-wit tentoonstelling te bezoeken in Simeonshof in Erp. De houtskooltekeningen zijn gemaakt door Jozine Pepers. Zij heeft zichzelf een prachtige techniek aangeleerd. Ze maakte wel eens uitstapjes naar verf, maar nooit lang. Steeds kwam ze terug bij houtskool. Jozine vertelt enthousiast over haar tekenwerk. Ze kan niet zonder. "Ik word er gelukkig van", zegt ze.

Tijdens de opening uitten veel bezoekers hun bewondering voor het werk. De 33 werken komen in de ruimte en de gangen uitstekend tot hun recht. De contrastrijke stijl die het werk van Jozine kenmerkt, zorgt ook dat het een feest is rond te kijken. Haar zwart is peilloos diep, het wit sprankelt de kijker tegemoet. Waar nodig tekent zij details. Ze suggereert hiermee een bijna fotografische realiteit.

Dieren en mensen
Haar onderwerpen komen uit haar hoofd. Wel gebruikt ze plaatjes als voorbeelden. Daardoor is een gevarieerde serie portretten te zien: van exotische dames en doorgroefde gezichten van een oud echtpaar tot een bijna aaibaar hondje met even verderop een beer die duidelijk zijn dag niet heeft.

Expositie
De tentoonstelling is tot en met 5 april dagelijks te bezichtigen in Simeonshof in het centrum van Erp. Wie graag een tekening zou willen bezitten, dat kan. Het werk van Jozine is te koop. "Mijn huis wordt anders veel te vol", lacht ze. Na de tentoonstelling is er de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant