Een groepsfoto van Dùbent.
Een groepsfoto van Dùbent. Foto: Michel Klooster

Rooise en Veghelse feestband werken samen: 'Ut giet(er) oan'

Algemeen 1.698 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | De feestband Leuk da ge d'r Band uit Sint-Oedenrode, winnaar Nederlandse originaliteitsprijs, en haar Veghelse grote broer Dùbent, winnaar Nederlands Kampioen Dweilorkesten, slaan de handen ineen. Op vrijdag 21 februari zetten ze vanaf 20.30 uur samen De Gouden Leeuw in Sint-Oedenrode op zijn kop. De entree is gratis.

De muzikanten van zowel de Rooise feestband Leuk da ge d'r Band als de Veghelse trots Dùbent hebben al menig festival opgesierd (denk aan Festyland, Paaspop, Zwarte Cross, WiSH en Winterpark) en nemen nu de organisatie van haar eigen feestavond op zich. Ze starten daarmee carnaval al op vrijdag 21 februari en met wie kan dat beter dan met Paul en Syreeta van der Vleuten van de Gouden Leeuw, die uitgerekend deze carnaval een grote Oostenrijkse berghut hebben geplaatst. Voeg daaraan toe: een grande opening, het thema Braziliaans zomercarnaval, verrassende acts op het podium, feest-dj Jordi in een kraaiennest hoog in de boom midden in de zaal en je hebt een avond met feestgarantie.

Oud-jeugdprins van Veghel
Of zoals Adje van Etten, oud-jeugdprins van Veghel en huisdichter, het verwoordt: "Um a não perder festa: Ut giet(er) oan. Carnaval komt snel tot ons en het is hij die ons verwelkomt met de zalvende woorden: 'Ut giet(er) oan'. Waar de klanken ons dwingen om op zijn Braziliaans te swingen en dat terwijl de flamingo's de drank naar binnen laten gieten, zegent hij ons met de woorden: 'Dat wordt genieten'."
Is het niet helemaal duidelijk? Breng dan vrijdag een bezoekje aan de De Gouden Leeuw.

Leuk da ge d´r Band.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant