Mark van de Staaij en Thijs van Veghel zijn vrijdag zelf ook van de partij.
Mark van de Staaij en Thijs van Veghel zijn vrijdag zelf ook van de partij.

Dak gaat er steevast vanaf met Nel Schuurcafé en de Skoefels

Carnaval Carnaval 1.414 keer gelezen

VEGHEL | Het Skoefelscafé maakt voor het zesde jaar deel uit van het grote Vudelfeest op vrijdag. Voor Nel's Schuurcafé is het de derde keer dat ze een eigen stage hosten op het grote carnavalsfeest op de Noordkade in Veghel. Het dak gaat er steevast vanaf.

Mark van de Staaij is betrokken bij Nels Schuurcafé. "Net als vorig jaar zijn wij terug te vinden in De Afzakkerij. Het wordt weer een groot feest", belooft hij. In het schuurcafé van de fictieve Nel wordt allerlei muziek gedraaid. "Er kan genoeg geschuurd worden op allerlei hitjes. Denk aan guilty pleasures en schuurmuziek. Alles vrouwvriendelijk met een hoog feestgehalte. Je kan van alles verwachten", aldus Mark.
Hij hoopt dat de carnavalsvierders op tijd naar de Noordkade komen. "Het feest duurt tot 03.00 uur, maar vanaf het begin om 20.00 uur is het aan. Je moet niet te lang thuis blijven hangen."

Thijs van Veghel, nauw betrokken bij de stage van De Skoefels tussen de Koekbouw en de Afzakkerij, is het volkomen met Mark eens. "Het is vanaf minuut één een gekkenhuis. Precies zoals dat hoort tijdens carnaval", vindt hij. Het Skoefelscafé verandert ieder jaar wel iets, maar de basis blijft in tact. "Onze bezoekers worden altijd getrakteerd op alles wat ze van de Skoefels gewend zijn. Een shitload aan gekkigheid dus. Van kerstmutsen tot papieren feesthoedjes en van alles wat opblaasbaar is tot andere gadgets. De muziek wordt verzorgd door ervaren Skoefels of gastoptredens."

Het Vudelfeest heeft meerdere area's. Thijs: "De mainstage in de Koekbouw kent iedereen wel. Verder is er nog een speciaal bier bar en de cantus (zie verhaal hiernaast red.)." Bij Pieperz kan men terecht om te eten, daar komt een foodplein.
Tickets zijn te koop via: www.vudelvrijdag.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant