'Zondagmiddag gaan we de Grote Optocht zoals vanouds beleven', aldus Alex.
'Zondagmiddag gaan we de Grote Optocht zoals vanouds beleven', aldus Alex.

Smaakvol en uitgebreid programma bij De Gouden Leeuw

Carnaval Carnaval 1.426 keer gelezen

VEGHEL | Vrijdagavond barst het carnavalsgeweld in De Gouden Leeuw in Veghel los. Woensdagavond gaat de storm pas liggen. Daartussenin is er van alles te doen, zowel voor jong als voor oud. Eigenaar van het Veghelse café in de Molenstraat Alex van Rossem heeft een zeer gevarieerd programma samengesteld.

Prins Robert d'n Twidde en zijn adjudanten Marc en Patrick trappen carnaval af in de Gouden Leeuw. Alex: "Dat doen ze samen met entertainer Etienne Alvares. Dat moet wel een groot feest worden."

De kinderoptocht trekt op zaterdag door Veghel. Bij Alex kunnen de kinderen een gratis frietje scoren. Rond de klok van 21.00 uur wordt het café op zijn kop gezet door dj Roger. Net als op zondag overigens. Al is het aan te raden om al eerder naar De Gouden Leeuw te komen. "'Zondagmiddag gaan we de Grote Optocht zoals vanouds beleven", aldus Alex.

De 60-plussers nemen maandagmiddag het voortouw in De Gouden Leeuw tijdens Zuutjes Carnavalle. Vanaf 20.00 uur neemt Marcel Jansen het stokje over. Tijdens de optredens van de Veghelse zanger ga je 'mi gemak uit oe dak'. "Dinsdag zijn wij overigens gesloten. Wij zijn immers ook geen 18 meer", zegt Alex met een dikke knipoog.

De traditionele afsluiting van carnaval in Kuussegat beleef je op woensdag vanaf 20.00 uur in De Gouden Leeuw. Dan worden de laatste muntjes opgemaakt en is er haring, frikandel en balhappen. Muziek is er van dj Invisable. "Op zaterdag tot en met maandag kan men lekker komen eten bij snackbar De Gouwe Low", voegt Alex tot slot nog toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant