Beeld van de laatste editie van Lost in Music (Foto: Suzanne Gruijters).
Beeld van de laatste editie van Lost in Music (Foto: Suzanne Gruijters).

Muziekvereniging OBK uit Erp bestaat 100 jaar

Algemeen 594 keer gelezen

ERP | In 1920, dit jaar dus precies 100 jaar geleden, werd in Erp Fanfare Oefening Baart Kunst (afgekort OBK) opgericht. Enige jaren later veranderde de naam in harmonie OBK en tegenwoordig spreken we van muziekvereniging OBK. In de afgelopen honderd jaar heeft de muziekverenging zich diep geworteld in de Erpse, Keldonkse en Boerdonkse samenleving.

In de afgelopen eeuw zijn ontelbare serenades gegeven, is Sinterklaas elk jaar muzikaal ingehaald, is de processie in Keldonk muzikaal opgeluisterd, zijn vele concerten gegeven, muzieklessen voor de jeugd verzorgd en zijn nog veel meer muzikale wapenfeiten op te noemen.

Concours
Om het muzikale niveau op peil te houden gaat een harmonieorkest op concours waar ze door een onafhankelijke jury beoordeeld worden. Het harmonieorkest van muziekvereniging OBK speelt al jaren op het hoogste niveau en tijdens het concours in november 2019 werd met een ongekend hoog puntentotaal de eerste prijs behaald.

Slagwerkgroep
Ook is muziekvereniging OBK een slagwerkgroep rijk. In 1959 werd onder de vlag van OBK een drumband opgericht. Inmiddels dekt de naam drumband al lang niet meer de muzikale lading en spreken ze in Erp van een slagwerkgroep, die vorig jaar op grootse wijze haar 60 jarig bestaan heft gevierd.

Blauwe Uur
Muziekvereniging OBK staat in de verre omgeving bekend om haar muzikale projecten. Elke vijf jaar is op 5 mei het Klank- en Lichtspel georganiseerd. Dit openluchtspektakel speelde zich altijd af op het centrale plein van Erp. En ook het vierjaarlijkse Lost in Music is in de verre omgeving bekend vanwege haar hoge muzikale niveau.
Om het eeuwfeest niet ongemerkt voorbij te laten gaan wordt nu een nieuw en eenmalig muziekspektakel georganiseerd: het Blauwe Uur. Hierbij wordt het openluchtspektakel van het Klank- en Lichtspel gecombineerd met de hoogwaardige muzikale optredens die Lost in Music altijd biedt. In het laatste weekend van juni verrijst op landgoed De Roost in Erp een openluchttheater waar in de vroege ochtend van zaterdag 27 en zondag 28 juni de optredens plaatsvinden. Muziek, zang, dans, vuureffecten, theater en lichteffecten gaan het publiek tijdens het blauwe uur – in de fotografie het uur voor zonsopkomst - vermaken.

De kaartverkoop voor het Blauwe Uur start op zaterdag 4 april. Meer informatie over het muziekspektakel is te vinden op: www.harmonieobk.nl/algemeen/het-blauwe-uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant