Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Carnaval in Boering, zo skon zo skon

  •   keer gelezen

BOERDONK | Carnaval staat voor de deur. SOBC heeft gezorgd voor een mooi programma voor jong en oud in Boerdonk.

Het programma begint op vrijdagochtend voor kinderen van de lagere school. Samen met de jeugdraad en de raad van elf worden spelletjes gespeeld en een quiz gehouden. Ook zullen er carnavalshits te horen zijn.
Vanaf 13.00 uur is de rest ook welkom. Op vrijdagavond gaat het feest door bij het Hart van Bourdonck.

Zaterdag
Op zaterdagochtend gaat een volle bus richting Veghel om de sleutel op te halen, waarna het feest kan losbarsten in Boering. Vanaf 15.00 uur vertrekt prins Marco vanaf plantenkweker Vilier in de Veerstraat richting Den Hazenpot. Onder de klanken van dj Dolphin zal de vlag gehesen worden en zal carnaval echt van start gaan. Vanaf 18.00 uur zullen de Zandhazen en SABB de onderscheiding voor het Boerdonkenaardje uitreiken. Vervolgens nemen respectievelijk Papa Lauda en dj Nikolai de dj-tafel over en het feest gaat door tot in de late uurtjes.

Zondag
Zondag is het tijd voor de carnavalsmis, gevolgd door de 'tosti na de hosti bal' bij Den Hazenpot. Vanaf 15.00 uur zal de kidzDJ de kinderen vermaken met leuke spelletjes en muziek. Ook zullen er verschillende podium optredens zijn. Het feest sluit uiteindelijk af in het Hart van Bourdonck.

Maandag
Maandag is het na de optocht in Erp tijd voor 'Lappen, Happen en Stappen' met Keiebijters-finalist Iveke van Gerven, de Medleys en De zingende Schlager.

Dinsdag
Traditioneel wordt het carnavalsfeest op dinsdag afgesloten met de Boerenbruiloft. De koffietafel begint om 12.00 uur en kaartjes zijn verkrijgbaar in Den Hazenpot. Vanaf 14.30 is de receptie, gevolgd door muziek van radio Ouwe meuk. Om 20.00 uur wordt de Zandhaas verbrand en is carnaval weer ten einde.

Meer berichten