Marco Bons: Mogelijk 22 maart halfvasten optocht
Marco Bons: Mogelijk 22 maart halfvasten optocht
+video

Voorzitter Kuussegatters: "Mogelijk Halfvastenoptocht in Kuussegat"; Ina Adema genoot weer volop in Kuussegat

Carnaval 3.451 keer gelezen

Blije gezichten, maar ook de teleurstelling heerste zondagmorgen. Het weer was bar en boos en onderstreepte nogmaals het gelijk van de beslissers zaterdagavond om de optocht in zijn geheel niet door te laten gaan. Na de aandoenlijke mis en het goed verzorgde ontbijt,  was het grootste zeer alweer verdwenen.

Voor de preses van Kuussegat was het vanzelfsprekend een grote teleurstelling: Marco Bons: "Dat is het zeker en vooral voor al die wagenbouwers die daar zoveel tijd aan besteed hebben. Echt heel erg jammer, maar we konden niet anders." In de loop van de middag kwam er echter een verheugend bericht van de voorzitter: "Na het afgelasten van de Grote Optocht is rondgevraagd bij clubs en loopgroepen of zij willen deelnemen aan een Halfvastenoptocht  in 'ons Kuussegat' op zondag 22 maart. Daarvoor is animo! Dus gaat CV de Kuussegatters bekijken of zij dit kunnen organiseren. Belangrijke voorwaarde is dat de Gemeente Veghel toestemming verleent. 'Dat pakken we na de Carnaval op' zegt Marco Bons, voorzitter van CV de Kuussegatters. 'We bekijken dit dan graag in goed overleg met de gemeente. Als er wagens uit de regio willen deelnemen dan kunnen zij zich nu al opgeven bij de Optochtcommissie. Op onze site staat hun mailadres. Voor al die bouwers, deelnemers én carnavalsliefhebbers zou dit super zijn."


Hulde voor voor de noeste werkers van de immer heerlijke maaltijden

Markt
Voorzitter van de optocht commissie Eef Mengers vond het eveneens vervelend. Mengers vond het wel fijn dat er begrip bestond voor het niet laten doorgaan. Mengers: "Ja dat is balen, maar je ontkwam er niet aan. Echt jammer voor de wagenbouwers en niet te vergeten de leuke loopgroepen waar we bekend voor stonden met hun leuke ideetjes en acts. Uiteindelijk hebben we zaterdagavond de knoop doorgehakt, maar gewacht tot zondagmorgen met het naar buiten brengen van het persbericht. We zijn aan het proberen de laatste puntjes op de i te zetten, want er moet ook nog het een en ander afgezegd worden." In de loop van de middag barstte het feest weel volledig los in de tent op de markt en de café's rondom. Carnaval 2020 is weer in volle gang.

Gesprek met oud burgemeester van Veghel Ina Adema en Prins Robbert D'n Twidde van Kuussegat

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant