Angela en Ebert zijn al 25 jaar als beheerders verbonden aan gemeenschapshuis De Brink (Foto: Lieke van der Velden).
Angela en Ebert zijn al 25 jaar als beheerders verbonden aan gemeenschapshuis De Brink (Foto: Lieke van der Velden). (Foto: )

Eerde kan niet zonder Ebert en Angela en De Brink

  •   keer gelezen

VEGHEL | Ebert en Angela van Wanrooij vieren hun 25-jarig jubileum als beheerders van De Brink. Het bestuur van het Eerdse gemeenschapshuis biedt ze op zaterdag 29 februari van 18.30 uur tot 20.30 uur een receptie aan in hun 'eigen' De Brink. Sabina Ruster, secretaris van de EHBO-vereniging Eerde, en Robbert van der Looij, van carnavalsvereniging De Oivers, blikken met voldoening terug op de jarenlange samenwerking met het echtpaar. "De Brink is onmisbaar voor Eerde en Ebert en Angela zijn fantastische beheerders", aldus Sabina en Robbert.

Terwijl alle carnavalsactiviteiten pas net achter de rug zijn, staat er voor Ebert en Angela alweer een nieuw feestje voor de deur. Dit keer staan ze zelf in de spotlights. Al 25 jaar zijn ze verantwoordelijk voor De Brink. Nooit eerder behaalde een beheerder deze mijlpaal. "Voor Ebert en Angela voelt De Brink echt een beetje als hun kindje. Ze zijn er zuinig op en het gebouw wordt uitstekend bijgehouden", laat Antoinette van de Burgt weten, verantwoordelijk voor de pr van De Brink.

'Onmisbaar'
Robbert spreekt van een prettige samenwerking. "Ze zijn altijd duidelijk en meedenkend. Ebert en Angela denken in mogelijkheden en zitten vol creativiteit. Ze willen achteraf niet het gevoel hebben dat ze iets hebben laten liggen." Sabina beaamt dat: "Ebert voelt zich echt verantwoordelijk voor De Brink. Samen met Angela kijkt hij altijd naar wat er wel kan en niet naar wat er niet kan." Sabina is vol lof over de constructieve samenwerking. "Wij maken op maandagavond gebruik van de zaal en alles staat altijd al klaar. Het is ook fijn dat we al zo lang te maken hebben met dezelfde mensen. Als je iedere drie jaar iemand anders hebt, word je knettergek. Ebert en Angela hebben zoveel ervaring dat ze gericht tips kunnen geven over hoe men de ruimtes kan invullen en welke faciliteiten ze kunnen gebruiken."

'Weinig onmogelijk'
Robbert vult aan: "Het is niet altijd even makkelijk, want een hoop gebruikers van De Brink willen altijd meer of het onmogelijke. Al moet ik zeggen dat er voor Ebert en Angela weinig onmogelijk is. Samen met de verschillende partijen komen ze eigenlijk altijd wel tot een oplossing." Daarin spelen de beheerders zelden alleen een faciliterende rol. "Ze denken en helpen mee. Wanneer gewenst regelen ze alles. Het is zeker niet zo dat ze alleen de deur opendoen en daarna weer vertrekken", stelt Robbert.
De Brink heeft zo'n 25 tot 30 gebruikers die regelmatig gebruikmaken van het gemeenschapshuis.

Onmisbaar
De rol van De Brink in Eerde mag niet onderschat worden. "Onmisbaar", vat Robbert het treffend samen. "Als je ziet wie er allemaal gebruik van maken. Het maatschappelijk belang van De Brink is enorm. Eerde zonder gemeenschapshuis is niet voor te stellen." Waar de accommodaties in De Brink voorheen vrijwel altijd werden gebruikt voor leuke dingen, zijn er onlangs ook diensten voor overledenen geweest. Sabina: "Iedereen maakt gebruik van De Brink, zowel jong als oud. Zo gymmen de kinderen er en biljarten de senioren er." Robbert en Sabina werken al jaren prettig samen met Ebert en Angela. "Van ons mogen ze er nog 25 jaar aan vast plakken", lacht het tweetal. "Ze zijn passievol, vooruitstrevend, meedenkend, betrokken en hard werkend", besluiten ze.

Meer berichten