De zorgverlener beantwoordt wandelend vragen rondom voeding, beweging of medicijngebruik.
De zorgverlener beantwoordt wandelend vragen rondom voeding, beweging of medicijngebruik.

'Een combinatie van bewegen, buiten zijn en een spreekuur'

Algemeen 746 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | IVN Sint-Oedenrode start vanaf 13 maart weer met de activiteit Biowalking. Dit is een maandelijkse groepswandeling in de natuur voor mensen met een chronische ziekte, onder begeleiding van een IVN-gids en een zorgverlener. Samen wandelen in de natuur is niet alleen goed voor de gezondheid maar vooral ook erg leuk.

"Wat Biowalking zo bijzonder maakt is de combinatie van bewegen, buiten zijn en een laagdrempelig spreekuur", aldus Connie Smits, coördinator Biowalking. "Deelnemers bouwen conditie op, maar ook zelfvertrouwen. Ze verleggen hun grenzen." Een deelnemer zegt het zo: "Door mee te wandelen heb ik net dat stapje meer leren zetten." Biowalking is ook bedoeld om mensen te stimuleren zelf te gaan wandelen.
Al wandelend beantwoordt de zorgverlener vragen rondom voeding, beweging of medicijngebruik, ieder op zijn of haar vakgebied. De ene keer loopt een praktijkondersteuner mee en dan weer een diëtiste of fysiotherapeut.
Biowalking is bedoeld voor mensen uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel die diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten hebben en meer willen bewegen en fit willen blijven. Als je wat ondersteuning nodig hebt dan is een begeleider ook van harte welkom.
Dit voorjaar zijn er vier wandelingen op vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur op 13 maart, 10 april, 8 mei en 5 juni. De kosten bedragen 12.50 euro per persoon.

Meewandelen?
Voor informatie over deelname en aanmelding, neem contact op met Connie Smits via:
biowalking.ivnrooi@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant