Nieuwsuur kwam maandagmiddag filmen bij 't Ven. De reportage is vanavond te zien.
Nieuwsuur kwam maandagmiddag filmen bij 't Ven. De reportage is vanavond te zien.
CORONAVIRUS

Drastische maatregelen op basisscholen: 22 groepen naar huis gestuurd

Onderwijs Coronavirus 5.540 keer gelezen

VEGHEL | Ook het basisonderwijs in Veghel ondervindt veel hinder van het Coronavirus. Berry Tomas, directeur van SKIPOV, laat weten dat er maandag 22 groepen naar huis zijn gestuurd op 8 SKIPOV-basisscholen in de voormalig gemeente Veghel (van de in totaal 14).

SKIPOV volgt, net zoals het Fioretti en het Zwijsen College, de richtlijnen van het RIVM omtrent het Coronavirus. Het RIVM adviseert Brabanders met lichte klachten, zoals verkoudheid thuis te blijven. "37 van de 280 medewerkers zijn maandag thuisgebleven. Van de kinderen bleven er 261 thuis van de 2300. Dat is ongeveer 11 procent", vertelt Berry.

Naar huis
Op acht van de veertien scholen zijn er groepen naar huis gestuurd. Van de 106 klassen zijn er 22 maandag niet op school verschenen. Dat is ongeveer 21 procent. Berry vervolgt: "Dat komt omdat er docenten thuis zitten. Wij hebben besloten om geen groepen bij elkaar te voegen. Dan zitten de kinderen super dicht naast elkaar en kan het virus zich snel verspreiden."

Sluiten
Scholen compleet sluiten is (nog) niet het geval. "Dat is ook niet aan mij. Die beslissing moet uiteindelijk de burgemeester of de GGD maken, maar dat is nu nog niet aan de orde", besluit Berry.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant