Afbeelding

Verhalende foto-expositie: de zin van het leven

Kunst en cultuur 349 keer gelezen

VEGHEL | In deze tijd van burn-outs en depressie worstelen steeds meer mensen met de vraag: wat is de zin van het leven? De één vindt zingeving door iets voor een ander te doen; de ander haalt zingeving uit het geloof. Tijdens de cursus Verhalende Fotografie, onder leiding van Diana Bokje, legden zeven fotografen het leven van hun medemens vast. De resultaten zijn vanaf vrijdag 13 maart te bewonderen tijdens de foto-expositie Zingeving op CHV Noordkade in Veghel. 

De expositie laat de kijker stilstaan bij de manieren waarop je als mens het verschil kunt maken. Zo hebben fotografie-cursisten gekeken naar het dagelijkse leven van een mantelzorger en de bijdrage van een 'miMakker' (contactclown) in een verzorgingstehuis. Ook laat een fotograaf zien hoe een pastoor zijn levenswerk maakte van het verzamelen van relikwieën. Boeiend is ook de fotoserie waarin het voedselproces wordt gevolgd: van winkelmand tot afvalberg. Dit en nog veel meer is te zien tijdens de foto-expositie Zingeving. 

Wie zijn de fotografen? 
De foto's zijn gemaakt door fotografie-cursisten onder leiding van Phoenix Cultuur-docente Diana Bokje. Gedurende zes avonden heeft zij zeven fotografen begeleid bij het vertellen van een verhaal door middel van fotografie. In de expositie is werk te zien van Ida van Boekel, Tonny van Corven, Rita Dekkers, Marjon Grendel, Lisette van Halder, Corrina Kantelberg en Irene Smeets-Schlachter. 

De foto-expositie Zingeving wordt op vrijdag 13 maart om 16.00 uur geopend op de 1e verdieping op CHV Noordkade in Veghel. Publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Daarna is de expositie nog tot en met zaterdag 4 april te bewonderen tijdens openingstijden. Klik hier voor meer informatie over het aanbod fotografiecursussen bij Phoenix Cultuur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant