Alle info over Heel Veghel Zingt Mee staat op: www.veghelzingtmee.nl.
Alle info over Heel Veghel Zingt Mee staat op: www.veghelzingtmee.nl.

Heel Veghel Zingt Mee is terug en groter dan ooit

Algemeen 1.546 keer gelezen

VEGHEL | Na de gezellige première van vorig jaar maakt Veghel zich weer op om mee te zingen. Zaterdagavond 20 juni vindt op de Markt de tweede editie plaats van Heel Veghel Zingt Mee. Ook nu maken de vijf kleurige cafés zich op om jou en je vrienden te verwelkomen. Na een warm welkom door je gastvrouw of gastheer neem jij met je mede-zangers plaats aan de lange tafels. Je bladert door de liederenbundel waarbij je weet dat jullie zangkwaliteiten op de proef worden gesteld. Zou de Cantusband ook dit jaar weer openen met ons volkslied? En wie neemt de wisselbeker straks van Marktzicht over als 'het beste zangcafé van Veghel'? De ticketverkoop start woensdag 11 maart vanaf 20.00 uur.

De Cantusband is dit jaar weer van de partij. Aan het einde van de avond vorig jaar stond het al vast: 'Als Veghel wil, dat we weer komen, dan komen we'. Dat was wederzijds, dus ze dagen jou én je team op een positieve manier uit om het beste in jezelf naar boven te halen. Met eenvoudige regels: zingen doe je samen en proosten doe je samen. De presentator en band zorgen ervoor dat die regels worden nageleefd. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je stem te smeren bij Abbey Road, Tadaa!, Fellows & Friends, 't Hart van Veghel en Marktzicht.

Liveband
Overal waar de Cantusband verschijnt, staat de tent in korte tijd helemaal op z'n kop. Lange tafels, tekstbundels, een lekker biertje, een grote liveband met de aller-aanstekelijkste meezingers aller tijden. De Cantusband speelt elk jaar voor duizenden studenten tijdens de grootste cantussen van Nederland, onder meer bij de TOP-week in Tilburg en de INKOM in Maastricht. Verder spelen ze het hele jaar door in tenten en zalen, op kermissen, Oktoberfesten, festivals, sporttoernooien en bedrijfsfeesten. Alle info vind je op www.decantusband.nl.

1000 deelnemers
De horeca op de Markt en een aantal enthousiastelingen van CV de Kuussegatters waren positief verrast door de grote belangstelling voor dit nieuwe evenement. "Vorig jaar waren we overdag bezig met onze voorbereidingen: de lange tafels werden opgebouwd en ieder café droeg zijn steentje bij in de aankleding. Toen aan het begin van de avond de kleurrijke zangers binnendruppelden, voelden we met ons organiserend clubje dat dit wel eens een bijzondere avond zou kunnen worden. En dat werd het. Met veel energie zijn we daarom samen met de horeca bezig geweest om de tweede editie van de grond te krijgen. Dit jaar maken we de terrassen groter en de Markt is alleen toegankelijk voor bezoekers met een ticket. Zingen, lekker los gaan én na de ontknoping van de zangcompetitie nog een leuke artiest bij het nabieren. We hebben er nu al zin in om alle zangers weer te ontmoeten", vertellen Erica van Wees en Twan Sigmans namens de organisatie. De tafels worden dit jaar iets groter, zodat er 1000 deelnemers mee kunnen doen. De Markt wordt afgesloten. Zonder kaartje kun je dus niet meegenieten van het muziekspektakel.

Tickets
Met een ticket van 5 euro heb je recht op een plek aan een van de zangtafels bij jouw café. Tickets koop je hier vanaf woensdag 11 maar. Zaterdag 20 juni zijn vanaf 19.00 uur de ticketinnamepunten open. Vanaf 18.00 uur kun je al consumptiebonnen kopen op de Markt. Met een ticket krijg je een sjaal in je cafékleur en een liederenboek met alle teksten. Alle info over Heel Veghel Zingt Mee staat op: www.veghelzingtmee.nl.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant