Tijdens het tweede gala in 2018 werd de Deken van Miert Penning toegekend en uitgereikt aan Vanderlande.
Tijdens het tweede gala in 2018 werd de Deken van Miert Penning toegekend en uitgereikt aan Vanderlande.

Deken van Miert Penning Gala op andere locatie: 'Zal qua sfeer en uitstraling niet onder doen'

Algemeen 845 keer gelezen

VEGHEL | De derde editie van het Deken van Miert Penning Gala wordt gehouden op vrijdagavond 30 oktober in de congregatiekapel van de Zusters Franciscanessen in Veghel. Het gala, wat in 2016 en 2018 werd gehouden in de Lambertuskerk in Veghel, krijgt door deze nieuwe locatie een iets gewijzigde opzet. De verkoop van tafels is gestart.

"Met het gala in de kapel van de Zusters Franciscanessen staan we misschien nog dichter bij de naamgever van het Gala en 'iconische Veghelaar', Deken van Miert. De kapel is wat kleiner dan de Lambertuskerk maar we zijn ervan overtuigd dat de nieuwe locatie qua sfeer en uitstraling niet onder zal doen. Een kleinere ambiance betekent natuurlijk wel dat we minder tafels kunnen verkopen, maar misschien maakt dit ons gala nog wel intiemer en exclusiever. Uitstekende voorwaarden voor een prachtig Veghels netwerkevenement", aldus voorzitter Elsbeth Slippens.

'Een kleinere ambiance betekent natuurlijk wel dat we minder tafels kunnen verkopen'
- Elsbeth Slippens.

Het bestuur van de Zusters Franciscanessen is erg blij dat ze met het beschikbaar stellen van hun kapel aan het gala opnieuw een maatschappelijk doel in Veghel kunnen dienen. In samenspraak met hen krijgt het vernieuwde gala een thema wat dicht bij het gedachtegoed van de Zusters staat. Het thema van de derde editie van het Deken van Miert Penning Gala luidt: 'bescheiden en ingetogen'.

Natuurspeeltuin
Vier jaar geleden werd de allereerste Deken van Miert Penning door gastheer René Bastiaanse uitgereikt aan Mars Veghel. En ook de congregatie van de Zusters Franciscanessen mocht een erepenning voor hun belangrijke levenswerk in ontvangst nemen. Tijdens het tweede gala in 2018 werd de Penning toegekend en uitgereikt aan Vanderlande.
Met de opbrengst van het eerste gala werd in 2016 een rolstoelbus voor de Veghelse zorginstellingen gefinancierd en de opbrengst van het tweede gala in 2018 ging naar de Natuurspeeltuin in het Veghelse Julianapark.

'Veghels icoon'
Wie de derde penning in ontvangst mag nemen, en zich dus een Veghels icoon mag noemen, wordt bekend gemaakt tijdens het derde gala op vrijdagavond 30 oktober. Het goede doel, in navolging van de rolstoelbus en de natuurspeeltuin, voor het gala van 2020 wordt binnenkort al bekend gemaakt.

Tafel
Omdat de kapel in de tuin van de Zusters Franciscanessen ruimte biedt aan maximaal 250 gasten (in plaats van 400 gasten op de vorige locatie) is het raadzaam om tijdig een tafel te reserveren.
Dit kan telefonisch via Paul van Dieperbeek: 0641285550 of via mail: sales@dekenvanmiertpenning.nl.

Voor meer informatie bekijk: www.dekenvanmiertpenning.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant