Wilco en Marion hebben er ontzettend veel zin in.
Wilco en Marion hebben er ontzettend veel zin in.
+ WINACTIE

Beekwilder 'verhuist' samen met kok Gary Loen naar Amsterdam

Algemeen 5.410 keer gelezen

VEGHEL | Visspecialiteiten Beekwilder 'verhuist' naar Amsterdam. Marion en Wilco Beekwilder, eigenaren van de Veghelse viswinkel in de Kalverstraat, zijn door chef-kok en voormalig Udenaar Gary Loen uitgenodigd om zondagmiddag 3 mei samen zijn restaurant te runnen. "Het wordt leuk, gezellig en lekker", verzekert Marion.

Gary heeft samen met zijn partner Henck een restaurant op de Moermanskkade in Amsterdam. De voormalig bloemist uit Uden werd bekend bij het grote publiek toen hij in 2015 Masterchef Holland won. In 2018 won hij een vergelijkbaar programma, maar dan in Duitsland. Na zijn overwinning in The Taste Germany is Gary zijn eigen restaurant begonnen. Het contact tussen Marion en Gary is jaren terug ontstaan. "Bij Beekwilder houden wij maandelijks eetavonden. Gary zou een keertje komen koken, maar door zijn drukke agenda is dat er nooit van gekomen. Nu draaien we de rollen om", vertelt Marion enthousiast.

Dynamisch duo
Onlangs zijn Marion en Wilco alvast op bezoek geweest bij Restaurant Gary Loen in Amsterdam. "Het is echt een gezellig restaurantje. Een beetje Ibiza-stijl. Gary (chef-kok) en Henck (verantwoordelijk voor de service en bediening) zijn zo'n dynamisch duo dat maakt het extra leuk."

Op zondag 3 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur gaan Marion en Wilco richting Amsterdam om samen met Gary en Henck een middag te koken. "Er zijn zestig plaatsen beschikbaar. We hopen dat er een Veghelse enclave naar onze hoofdstad gaat. Op het menu staan vier gangen met kreeft en een toetje. Uiteraard zorgen wij voor de vis", glimlacht Marion.

Eetavonden
Wat nu als Marion en Wilco het zo leuk vinden dat ze zelf een vergelijkbaar restaurant willen beginnen. Marion: "Daar hebben we wel eens over nagedacht, maar we maken al zoveel uur in de winkel. Dat valt niet met elkaar te combineren. We beperken ons tot de maandelijkse eetavonden. Zo blijft het ook een beetje exclusief", besluit ze.

Kaartjes voor de Lazy Lobster Sunday zijn verkrijgbaar bij Visspecialiteiten Beekwilder. Check onze Facebookpagina voor een actie om alvast in de smaak te komen. 

Afbeelding
Deze luxe kreeftenschaal kun je winnen!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant