Afbeelding
CORONAVIRUS

Brabantse evenementen worden verboden, zoals voetbal, carnavalsoptochten en dance-evenementen

Algemeen Coronavirus 8.364 keer gelezen

REGIO | Alle evenementen in Brabant worden afgelast. Dat vertelde John Jorritsma, burgemeester van gemeente Eindhoven, tijdens een persconferentie. Alle evenementen met meer dan duizend bezoekers gaan niet door. Ook vinden alle wedstrijden in het betaald voetbal in Noord-Brabant geen doorgang. Ook dancefestivals, concerten en carnavalsoptochten worden geschrapt om de verspreiding van het coronavirus te beperken. "Brabant gaat niet op slot", laat Jorritsma dinsdagmiddag weten. 

Het gaat om alle evenementen tot en met aanstaande maandag. "We moeten ervoor zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden. Brabant neemt zijn verantwoordelijkheid", aldus de drie veiligheidsregio's in Noord-Brabant. Er wordt aangeraden om de komende zeven dagen geen nieuwe sociale contacten op te doen en thuis te blijven als het kan. "Sociale onthouding, dat is de oproep die wij doen." Kroegen, cafés en restaurants gaan niet dicht, maar 'stappers wordt aangeraden om vooral op te passen met contact met ouderen'.

Amateursport 
De burgemeesters hebben nog geen besluit genomen over het amateurvoetbal of andere amateursportevenementen. De KNVB gaat woensdag in gesprek met de bestuurders van voetbalclubs. De voetbalbond, die de richtlijnen van het RIVM en de GGD volgt, wil de clubs bijpraten over het Coronavirus en mogelijke scenario's voorleggen.


Burgemeesters Jack Mikkers van Den Bosch, Theo Weterings van Tilburg en John Jorritsma van Eindhoven hielden dinsdagmiddag als voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio's een persconferentie over de situatie in Brabant over het Coronavirus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant