Hakan Ogut heeft zijn eerste echte single uitgebracht.
Hakan Ogut heeft zijn eerste echte single uitgebracht.
IN GESPREK MET

Hakan na lastige periode: 'Ik durf me weer te presenteren als artiest'

Algemeen 1.758 keer gelezen

VEGHEL | Na jaren van afwezigheid heeft Hakan Ogut onlangs zijn comeback gemaakt in de muziekwereld. De Veghelse rapper bracht samen met producer Marvin Simson het nummer Wat Ik Wil uit. Wij spraken Hakey, zoals zijn artiestennaam luidt, over een burn-out, zijn ambities en de 'storm' die op komst is.

Het had niet veel gescheeld of Wat Ik Wil was helemaal niet gereleased. Hakan was immers een rapper in ruste toen hij tijdens de Zomerfeesten in gesprek raakte met een andere hiphopliefhebber. "We hadden het eigenlijk helemaal niet over muziek toen hij ineens zei: 'Ga alsjeblieft spelen met Ovide en z'n vriendjes'. Dat is een line uit het nummer Nagemaakt van Opgezwolle. Een van Nederlands beste rapformaties." Hakan besloot zelf wat te rappen en zijn gesprekspartner was onder de indruk. Hij bracht hem in contact met Marvin. "Toen is het balletje gaan rollen. Samen met Marvin ben ik de studio ingedoken. Het klikte meteen. Marvin heeft een beat voor mij gemaakt. Vroeger schreef ik altijd eerst de teksten, maar dat is veel moeilijker. Nu kon ik op de beat schrijven. Het is goed om terug te zijn."


De coverart van de single Wat Ik Wil. 

Daar heeft Hakan wel een lange weg voor moeten afleggen. Op het Zwijsen College was hij vaak bezig met muziek. Vrijwel alle vrije uurtjes stak hij in het schrijven van muziek. Bovendien trad hij op tijdens verschillende talentenjachten. "Ik twijfelde of iets zou gaan bereiken met muziek dus ik ging me meer richten op het schrijven van een boek en filmscripts. Achteraf gezien wist ik destijds niet wat ik wilde." Inmiddels gelooft Hakan weer in zichzelf als hiphopartiest. "Ik durf me weer te presenteren als artiest, maar daar heb ik wel lange tijd over gedaan. Dat hoor je ook terug in het nummer Wat Ik Wil. Het liedje is autobiografisch." De teksten liegen er niet om. Hakey heeft niet de meest makkelijke tijd achter de rug. Hij was stuurloos, een ongeleid projectiel.

'Ik wilde chillen spitten drinken splifje hitten money fissa bitches, ik kijk niet achterom maar dit is de verkeerde richting, ik ging te ver heen alweer de mist in, dus ik miste zicht, dit is niks, fok die gimmick.'

Hakan: "Ik leefde een beetje een losgeslagen leven. De richting waar het hier overgaat, is de verkeerde. Toen ik weer was begonnen met het schrijven van nummers, dacht ik steeds 'ik ben talentvol en best slim dus het komt wel goed', maar verder deed ik er niets voor. Succes komt niet aanwaaien. Dat is zo in de muziekwereld, maar ook op gebied van school en werk. Ik deed alleen leuke dingen en de serieuze zaken zette ik opzij."

'Ik ging veel te hard, kort door de bocht ik raakte overstuur'

Hakan: "Ik was het overzicht kwijt en op een gegeven moment vroeg ik me af 'wat moet ik met mijn leven'. Al die randzaken zijn leuk, maar je schiet er weinig mee op. Het was vluchtgedrag."

'Ik vond mezelf te gek, maar ik deed niks'

Hakan: "Precies! Ik kreeg dat pas door toen ik alles op een rijtje ging zetten. Ik was inmiddels gestopt met mijn studie en de teksten die ik schreef. Daar gebeurde niks mee. Ik zat tegen een burn-out aan."

'Vroeger was ik zo bang, maar ik deed alsof ik boos was als er twijfel in mijn hoofd kwam.'

Hakan: "Ik ging me afreageren op mijn ouders. Ik was stuurloos en mijn ouders spraken me daarop aan. Ze hadden natuurlijk hartstikke gelijk…"

'Er is een storm op komst'

Hakan: "Ik heb zin om muziek te maken en ben super ambitieus. Wat mij geholpen heeft? Aan de ene kant mijn open karakter. Ik praat gelukkig veel en heb destijds met veel mensen gesproken over die mindere periode. Daarnaast toch weer de muziek. Je kan een heleboel van je afschrijven. Het klinkt cliché, maar voelde echt als therapie. Bovendien leg je meer gevoel in de teksten. Dat komt de muziek alleen maar ten goede."

'Het verleden mag je hebben want de toekomst is van mij, ook al moet ik nog een hele lange reis, nu voel ik me zo goed (nu voel ik me zo goed). Vroeger was ik doodmoe (vroeger was ik doodmoe). En ik zeg je eerlijk het was vreemd, ik wist echt niet wat ik deed, dus ik deed alsof ik het weet, en ik weet dat was niet chill (en ik weet dat was niet chill). Maar nu weet ik wat ik wil (wat ik, wat ik) wat ik wil, wat ik wil.'

Hakan: "Het is een proces waar veel jongeren doorheen gaan. Nu ben ik volwassen en wil ik vooral vooruit kijken. De lastige periode is afgesloten. Ik werk bij de Mars in Veghel en ga daarnaast vol voor mijn muziekcarrière. Ik hoop voor de zomer nog meer releases te hebben en steeds meer optredens te gaan doen. De teksten liggen er. Ik hoef er niet stinkend rijk van te worden. De passie is terug dat is voor mij veel belangrijker."

Volg Hakans reis via zijn social mediakanalen: Instagram en Facebook of Spotify.

De coverart van de single Wat Ik Wil.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant