De Noordkade in Veghel.
De Noordkade in Veghel.
CORONAVIRUS

Alle publieksevenementen Cultuurfabriek afgelast, Noordkade blijft open

Algemeen Coronavirus 1.080 keer gelezen

VEGHEL | Er vinden voorlopig tot woensdag 1 april geen publieksevenementen zoals concerten, optredens of andere grotere bijeenkomsten plaats in de locaties van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel. De directies van Cultuur Haven Veghel, Theater De Blauwe Kei en Phoenix Cultuur hebben daartoe op donderdagmiddag 12 maart besloten. Dit naar aanleiding van het diezelfde middag bekend gemaakte overheidsbesluit met aangescherpte maatregelen om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Concreet betekent dit dat de gehele programmering met voorstellingen van Theater De Blauwe Kei, Phoenix Cultuur en Cultuurhaven Veghel (waaronder De Afzakkerij live op zondagmiddag maar ook de Natte Pupquiz) geen doorgang vindt in maart. Bezoekers die voor een voorstelling kaarten hebben gekocht worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Waar mogelijk wordt bekeken of een voorstelling of optreden naar een latere datum kan worden verplaatst. De voor het publiek toegankelijke ruimten zoals het café en de receptie, alsmede de leslokalen blijven voorlopig wel open. Er kan dus wel worden gerepeteerd, geoefend en gewerkt worden of gebruik worden gemaakt van de horeca.

Overheid
Voor medewerkers van de culturele organisaties geldt dat mensen met verkoudheidsklachten of andere milde gezondheidsklachten thuis moeten blijven en het beste sociale contacten kunnen mijden tot ze weer zijn opgeknapt. De maatregelen vanuit de overheid die in verband met het Coronavirus al op Brabant van toepassing waren, zijn op donderdag 12 maart uitgebreid naar het hele land.

Via de website www.chvnoordkade.nl en de websites van de andere partijen op de Noordkade kan men op de hoogte blijven van eventuele nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant