Sven Bosch voor het pand dat hij deze zomer gaat betrekken.
Sven Bosch voor het pand dat hij deze zomer gaat betrekken.

Goochelaar wint Win-je-winkel, verrassing voor andere finalisten

Algemeen 3.274 keer gelezen

VEGHEL | Sven Bosch uit Heeswijk-Dinther is winnaar geworden van de Win-je-winkel wedstrijd. Zijn idee om een goochelwinkel te beginnen waarin hij goochelspullen, goocheltrucs en goochelworkshops gaat verkopen, werd door de jury als winnaar aangewezen. Sven krijgt een half jaar de beschikking over een winkelpand in het Veghelse centrum. Juryvoorzitter Dirk Lammers heeft verder nieuws voor de twee andere finalisten. "Zowel Petotje als Eigezwijns krijgen ook een pand om hun idee uit te werken", belooft de centrummanager.

In verband met het Coronavirus is de opening van eind april verzet naar juli. Een definitieve datum heeft Sven nog niet. Hij belooft wel dat het een spectaculaire opening wordt. Zijn winkel gaat Vorst & Bosch Premium Magicstore heten. Sven: "Het wordt een goochelwinkel waar amateurs en professionals kunnen slagen. Ik verkoop onder andere goocheltrucs, goocheldvd's en boeken en goochelmatten en tafels. Daarnaast voeg ik cadeauartikelen, denk aan puzzels, toe aan mijn assortiment." De matten en tafels zijn Svens eigen creatie. Hij maakt ze allemaal zelf.

'Gastvrijheid en beleving'
Sven wil van zijn goochelwinkel een belevenis maken. "Tijdens mijn pitch zei ik dat 'de koffie goed moet zijn'. Daarmee doel ik op gastvrijheid en beleving. Het wordt een winkel waar je lekker rond kan snuffelen. Wil je eerst een truc zien voordat je hem koopt. Geen probleem dan doe ik hem voor." Na zes maanden houdt het als het Sven ligt niet op. "De intentie is om door te gaan. Volgens mij kan Veghel dat ook wel gebruiken."

Drie gedreven ondernemers
Centrummanager Dirk is content met de winnaar, maar spreekt eigenlijk van drie winnaars. "De jury was onder de indruk van de energie en het enthousiasme van alle finalisten. Het zou toch jammer zijn als de ideeën van de familie Berkvens en Anne verloren gaan? Ik beloof ze bij dezen dat we voor beide initiatieven een geschikte locatie gaan vinden."

De drie(!) winnaars:
Biergoochelaar: Sven Bosch uit Heeswijk-Dinther (geboren in Veghel) start een goochelwinkel waarin hij goochelspullen, goocheltrucs en goochelworkshops gaat geven.
Petotje: Anne Dulk uit Heeswijk-Dinther begint een baby-, kinderkleding- en speelgoedzaak waar alle artikelen met de hand worden gemaakt.
Eigezwijns: Het ondernemersechtpaar Marcel en Miriam Berkvens uit Mariahout gaat een 'beleefwinkel' beginnen om het product varken op de kaart te zetten. Ze willen consumenten laten zien wat er allemaal van een varken kan worden gemaakt.

Lees meer over Sven in de Stadskrant Veghel van woensdag 18 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant