Afbeelding
CORONAVIRUS

1135 positief geteste personen, aantallen Meierijstad en Uden blijven stijgen

Algemeen Coronavirus 14.735 keer gelezen

VEGHEL | Uit de nieuwe cijfers van het RIVM blijkt dat er 176 nieuwe Coronapatiënten zijn. Daarmee komt het totaal op 1135 positief geteste personen. In Meierijstad staat de teller op 34 en in Uden 33.

Sinds zaterdag zijn er 8 patiënten overleden aan COVID-19 in de leeftijd van 59 tot 94 jaar. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. In totaal zijn er nu 20 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 162 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.
De GGD maakte eerder vandaag al melding dat het aantal besmette personen veel hoger ligt. Ook bij ziekenhuis Bernhoven klinken dezelfde geluiden. Vanaf 12 maart worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. 

Nadere mededelingen
Het kabinet komt in de loop van de dag met nadere mededelingen. Er zou zondagmiddag een persconferentie worden gegeven over Noord-Brabant, maar die gaat niet door.
"We hebben er vertrouwen in dat ons pakket van voorgestelde maatregelen door het kabinet wordt overgenomen", aldus de burgemeesters van Tilburg, Eindhoven en Den Bosch.


Deze kaart toont het aantal patiënten zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en en gemeenten per 15 maart 2020. Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden. Van 58 patiënten is de woonplaats nog onbekend.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant