De opening van de Emté in Veghel.
De opening van de Emté in Veghel.

Jumbo en Coop willen miljoenen van Sligro zien

Zakelijk 2.781 keer gelezen

VEGHEL | Jumbo en Coop willen 83 miljoen euro van Sligro omdat de financiële situatie van supermarktketen Emté te rooskleurig zou zijn voorgespiegeld. Sligro heeft vrijdag een dagvaarding ontvangen.

Jumbo en Coop suggereren in de dagvaarding dat bij de Emté transactie een onjuist beeld is gegeven van de historische winstgevendheid van de Emté waardoor de resultaten na overname achterbleven bij de eigen verwachtingen van Jumbo en Coop. Sligro heeft volgens de ketens de situatie bewust anders voorgesteld. Jumbo en Coop willen nu 83 miljoen euro zien van de Sligro.

Verwijten
Sligro wijst erop dat bij de deal een maximale aansprakelijkheid is afgesproken van 22 miljoen euro. Verder is het Veghelse bedrijf het totaal niet eens met alle verwijten. "Er bestaat geen enkele aanleiding het consortium te compenseren, ook niet voor een bedrag waarbij de maximale aansprakelijkheid van 22 miljoen euro wel zou worden gerespecteerd. De stellingen van Jumbo en Coop ontberen feitelijke en juridische basis. Wij zien de procedure met veel vertrouwen tegemoet", laat Sligro weten.
De zaak zal in Amsterdam dienen en in de tweede helft van 2020 de inhoudelijke fase ingaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant