Tamara van Asseldonk zit vol trots in haar compleet gerenoveerde restaurant.
Tamara van Asseldonk zit vol trots in haar compleet gerenoveerde restaurant. Foto: Ad van de Graaf
+FOTO'S

Restaurant Hertog Jan 2.0 'voelt als een cadeautje'

Algemeen 3.787 keer gelezen

VEGHEL | Hertog Jan heeft de afgelopen periode een flinke metamorfose ondergaan. Tamara en Patric van Asseldonk zijn samen eigenaar van het Veghelse restaurant. "We zijn enorm blij met het eindresultaat. Hertog Jan 2.0 is een feit", aldus Tamara. Het restaurant aan de Hoofdstraat in Veghel is inmiddels weer geopend voor afhaal en bezorging. Een groteske (her)opening was er niet in verband met het Coronavirus.

Als je kijkt naar de uitstraling en het interieur van de zaak én de compleet nieuwe huisstijl waan je je in een nieuw restaurant. "Dan is de verbouwing geslaagd", lacht Tamara. Ze liep al langer rond met het idee om het interieur eens flink aan te pakken. "De bar was aan vernieuwing toe. Toen hebben Patric en ik besloten om het maar meteen goed te doen. We hebben de hele zaak grondig verbouwd. Hertog Jan 2.0 voelt echt als een cadeautje."

Spannend
Verantwoordelijk voor de complete restyling zijn twee Veghelse ondernemers en goede bekende van Hertog Jan. "Dave van Heeswijk van Grootz heeft echt een wereldprestatie geleverd. Hij heeft de complete restyling gedaan. Een spannend proces, maar wij zijn er heel blij mee."


Flex werkplek 2.0 voor drie kinderen van de Bernadette basisschool.

Lisa Winters, ex-werknemer van Hertog Jan, nam de nieuwe huisstijl voor haar rekening. "Zowel Dave als Lisa kennen ons. Dat is fijn. Ze weten waar Hertog Jan voor staat en wat wij belangrijk vinden. Het maakt het extra leuk dat het allebei Veghelse ondernemers zijn", vindt Tamara. Hertog Jan mag dan wel compleet verbouwd zijn, Tamara benadrukt dat de sfeer en de kwaliteit van het eten hetzelfde is gebleven. "De huiselijke ambiance vinden wij erg belangrijk. Knap hoe Dave dat heeft laten terugkomen in het nieuwe design. Het eten is nog steeds puur met verse streekproducten en bereid volgens eigen receptuur. Hertog Jan 2.0 staat garant voor een heerlijk avondje tafelen en genieten."

'Geweldig'
Wel nieuw zijn de meubels. Tamara vervolgt: "Het zitcomfort is vergroot en de gasten hebben meer ruimte. Door het slim in te delen, hebben we geen stoelen of tafels ingeleverd." Alle oude spullen zijn overigens verkocht aan voornamelijk vaste gasten. "Geweldig. Het geeft aan hoe deze gasten over ons denken. Ze voelen zich verbonden met het restaurant."
Aan de openingstijden en de formule wordt niks veranderd. "Het concept klopt en loopt als een trein. Zo kan er dus gewoon op woensdag onbeperkt spareribs worden gegeten en op donderdag gamba's. Aan de menukaart is weinig gewijzigd, wel starten we direct met het aspergeseizoen. Voor koffietafels en een high tea is Hertog Jan ook nog steeds uitermate geschikt."


Een spectaculaire opening werd afgeblazen. Gasten kunnen wel afhalen of het eten laten bezorgen.

Een spectaculaire (her)opening werd in verband met het Coronavirus afgeblazen. "Het is niet anders. Wij zijn super trots op het eindresultaat en kunnen niet wachten om het jullie te laten zien. Kom snel een hapje eten of een kijkje nemen. Patric, het personeel en ik staan voor jullie klaar", besluit Tamara.
Restaurant Hertog Jan biedt plaats aan 145 gasten (80 binnen, 40 in de tuin en 25 op het terras).

Bezorging
Door het Coronavirus mag Hertog Jan geen gasten ontvangen. Daarom zetten ze de komende weken vol in op bezorging en afhaal. Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag tussen 17.00 uur en 20.00 uur geopend. Meer informatie is te vinden op: www.restauranthertogjan.nl.


Met dit toepasselijke voertuig worden de maaltijden bezorgd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant