Afbeelding
CORONAVIRUS + VIDEO

Bernhoven plaatst tent om vloedgolf patiënten op te vangen: 'Aantallen nemen snel toe'

Algemeen 31.088 keer gelezen

UDEN | Bij de afdeling spoedeisende hulp van Ziekenhuis Bernhoven is vandaag een triagetent geplaatst. Dit om de vloedgolf van coronapatiënten die op het ziekenhuis afkomt op te vangen. Dat vertelt Geert van den Enden, algemeen directeur van het ziekenhuis, in een filmpje.

De directeur licht de situatie in het ziekenhuis toe. "Uden bevindt zich in het epicentrum van het Coronavirus. Dat betekent dat wij als Bernhoven in een hele ernstige situatie terecht zijn gekomen. In Bernhoven worden bijna alleen maar coronapatiënten verpleegd op dit moment. De aantallen van de patiënten gaan de komende periode alleen maar toenemen, en zullen snel toenemen. Dat betekent dat daar waar het soms nog relatief rustig lijkt op een afdeling, dat de komende periode snel voorbij zal zijn." De regionale en nationale overheid is momenteel druk bezig om maatregelen voor te bereiden om het ziekenhuis te helpen met de vloedgolf van patiënten die op het ziekenhuis afkomt. "We staan er niet alleen voor. Andere ziekenhuizen helpen met het overnemen van patiënten. We zijn blij dat we dat samen met de collega's in de regio mogen doen."

Vliegen en rennen
De directeur is zich ervan bewust dat medewerkers zich meer dan inzetten. "Doordat wij in het epicentrum zitten, zien we ook meer dan wat andere mensen in het land en om ons heen zien. Dat zijn beelden die we maar moeilijk kwijtraken. Het maakt enorme indruk en de confrontatie is heel erg groot. Samen staan we aan de frontlinie en het kost ons heel veel kracht om de klus te klaren. Samen zijn we sterker en bouwen we een hele professionele crisisorganisatie die voor de mensen in deze regio de zorg kan bieden. Ik zie iedereen voor 300 procent vliegen en rennen. Maar ik wil iedereen vragen om op elkaar te letten. Want dit is niet een sprintje dat we aan het trekken zijn, dit is iets wat we langere periode met elkaar moeten volhouden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant