Sint Joachim & Anna is een locatie van Brabantzorg in Veghel
Sint Joachim & Anna is een locatie van Brabantzorg in Veghel
CORONAVIRUS

BrabantZorg: 'Meer dan dertig cliënten hersteld van het virus'

Algemeen Coronavirus 15.669 keer gelezen

VEGHEL | De Corona-aantallen veranderen elke dag. Bij BrabantZorg zien ze dagelijks een toename in het aantal besmette of van Corona verdachte cliënten. Tóch is er ook goed nieuws te melden. "Ook kwetsbare ouderen kunnen herstellen van het Coronavirus. Op vrijdag 20 maart zijn er bij BrabantZorg al meer dan dertig cliënten hersteld van het virus", laat een woordvoerder van BrabantZorg weten.

De cliënten die hersteld zijn hebben milde tot ernstige klachten gehad. Volgens de artsen bij BrabantZorg is het niet te voorspellen wie echt ziek wordt en hoe ernstig de ziekte symptomen zijn. Bij de tot nu toe overleden cliënten was sprake van een zeer hoge mate van kwetsbaarheid door bijkomende lichamelijke problemen.

Mooie initiatieven
De medewerkers van BrabantZorg werken zich deze dagen een slag in de rondte om iedereen zo goed mogelijk te verzorgen volgens de richtlijnen en geldende protocollen. Eén troost: zij krijgen enorm veel hartverwarmende reacties uit de omgeving. Zo werd er bij Compostella (Zeeland) een spontaan optreden gegeven op de stoep voor het zorgcentrum, worden er massaal tekeningen en brieven gestuurd naar de zorgcentra, hangen er in Uden spandoeken om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken, zijn er op alle Osse locaties bloemen bezorgd en stond er bij het hoofdkantoor op de Gasstraat met stoepkrijt 'Bedankt!' geschreven met een hartje en een kus eronder.

Babbelbox
De bewoners van de zorgcentra kregen op vrijdag 20 maart een zogenoemde 'babbelbox' op locatie geleverd. In deze boxen zit een vaste telefoon waarmee op de ouderwetse manier gebeld kan worden, een mobiele telefoon waarmee men kan beeldbellen en een schermvergroter zodat het beeld goed te zien is voor ouderen. Op deze manier probeert BrabantZorg de bewoners en naasten mogelijkheden te bieden om toch zo veel mogelijk persoonlijk contact met elkaar te hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant