Extra traumahelikopter vanaf vliegbasis Volkel voor intensive-care-patiënten
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Extra traumahelikopter vanaf vliegbasis Volkel voor intensive-care-patiënten

  •   3152 keer gelezen

VOLKEL | Vanaf morgen gaat er een vijfde traumahelikopter de lucht in vanaf vliegbasis Volkel om intensive-care-patiënten zo snel mogelijk te vervoeren. Gezien de groei van het aantal patiënten dat met het coronavirus is besmet, is besloten om deze helikopter in te zetten om patiënten nog sneller in het juiste ziekenhuis te krijgen en daarmee ook het vervoer over de weg te ontlasten.

De helikopter wordt beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van intensive-care-patiënten. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet. De helikopter gaat vliegen van 07.00 uur en 19.00 uur en start vanaf vliegbasis Volkel.

Meer ruimte
De bemanning van de helikopter bestaat uit een piloot, een gespecialiseerd MMT-verpleegkundige en een anesthesioloog-MMT-arts. Deze helikopter is groter dan de reguliere helikopter die door MMT's in gebruik is en biedt meer ruimte om een patiënt te kunnen vervoeren en de juiste zorg te kunnen verlenen.

Meer berichten