Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

De centrale eindexamens gaan niet door

  •   keer gelezen

Middelbare scholen moeten op basis van de schoolexamens gaan beslissen of leerlingen zakken of slagen. De centrale examens gaan in verband met het coronavirus niet door. Dat heeft minister Arie Slob in overleg met onderwijsvertegenwoordigers besloten. 

'Scholen krijgen langer de tijd (begin juni, red.) de tijd om het schoolexamen goed en veilig te organiseren en af te sluiten. Scholen wordt opgeroepen in lijn met de nieuwe maatregelen de schoolexamens zo veel mogelijk op afstand te doen. Waar nodig hebben scholen de ruimte om hun Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) aan te passen om dit te realiseren. In overleg met het vervolgonderwijs wordt gekeken hoe de studenten die dit jaar instromen, binnen de huidige omstandigheden, zo goed mogelijk kunnen worden voorbereid op hun vervolgopleiding. Er volgt zo spoedig mogelijk informatie over de nieuwe zak-slaagregeling en de herkansingen', is te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Rust
"Dit biedt de scholen de mogelijkheid om rekening te houden met de zorgen die er zijn. Het geeft rust en vertrouwen. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen, maar doel is en blijft dat examenklasleerlingen worden begeleid naar een goede afronding en een volwaardig diploma", liet Slob dinsdagochtend weten.

Meer berichten