Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
7th Sunday komt terug in 2021.
7th Sunday komt terug in 2021. (Foto: )
CORONAVIRUS Coronavirus

7th Sunday officieel van de baan, andere data geen optie: 'Hartverscheurend'

  •   keer gelezen

ERP | "Hartverscheurend", noemt Geertje van Zoggel, verantwoordelijk voor de pr van Harmony of Hardcore en 7th Sunday Festival, het. Maandagavond maakte de Nederlandse regering bekend dat alle evenementen tot 1 juni in Nederland niet door mogen gaan om de verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Dat betekent dus ook dat 7th Sunday Festival en HOH in Erp niet doorgaan.

"De gezondheid van onze bezoekers, artiesten, leveranciers en crew zijn het allerbelangrijkste", vervolgt Geertje. "Het is een grote teleurstelling, zowel voor jullie als voor ons, maar het is niet anders. We vragen begrip voor de situatie."

'Harde klap'
Er zijn natuurlijk al kosten gemaakt aan personeel, leveranciers, artiesten en vergunningen. "Ik wil het nu niet over geld hebben. Deze beslissing is een harde klap voor ons, maar de gezondheid gaat voor. Het evenement verplaatsen naar later in het jaar is niet mogelijk. Er komen in zo'n weekend 85.000 man naar Erp. Zoiets valt niet te verzetten. Bovendien heb je te maken met festivalagenda's, leveranciers en artiesten die elders zijn geboekt."

Tickets
Alle huidige tickets voor 2020 blijven geldig voor 2021. 7th Sunday Festival is dan terug op zondag 23 mei. Harmony of Hardcore is de dag ervoor. "Wij kunnen niet wachten om jullie dan weer te zien", besluit Geertje.

Meer berichten