Ellen Vos (rechts) gaat voorop tijdens een rondleiding in en om de school tijdens de Koningsspelen in 2017. De Koning en Koningin volgen.
Ellen Vos (rechts) gaat voorop tijdens een rondleiding in en om de school tijdens de Koningsspelen in 2017. De Koning en Koningin volgen.
CORONAVIRUS

Koningin Máxima belt met Veghelse basisschool: 'Ze leeft enorm met ons mee'

Opmerkelijk Coronavirus 8.680 keer gelezen

VEGHEL | Directrice van basisschool De Vijfmaster Ellen Vos keek maandag een beetje raar op toen iemand van het Koningshuis belde. "Of ik het leuk zou vinden om dinsdagmiddag even met Koningin Máxima te bellen. Natuurlijk!", vertelt Ellen. Het bleek geen grap te zijn. De koningin belde dinsdagmiddag en vroeg onder andere hoe het is voor Ellen om een school te leiden in deze Coronacrisis. "Ze leeft enorm met ons mee", aldus een nog steeds een beetje verbouwereerde Ellen.

Voor Máxima is basisschool De Vijfmaster geen onbekend terrein. in 2017 bezocht ze samen met Koning Willem-Alexander de Veghelse basisschool tijdens de landelijke Koningsspelen. "Misschien dat ze daarom belde, maar daar hebben we het nu natuurlijk niet over gehad. Het gesprek ging over de Coronacrisis en hoe wij als school daar mee omgaan. Het was een fijn en warm gesprek. Ik voel me vereerd." 

'Ze heeft zelf natuurlijk ook drie kinderen'
Ellen wist dus dat de Koningin ging bellen, maar toch bonkte haar hart in haar keel toen ze opnam: "Zoiets gebeurt natuurlijk niet iedere dag", lacht ze. "Het is echt bijzonder en de Koningin was super geïnteresseerd. Ze wilde graag een beeld van hoe het eraan toegaat in onderwijsland. Waar lopen we tegenaan en waar maken we als school gebruik van. Ze vroeg hoe de kinderen nu thuis aan het werk waren en Máxima herkende wat dingetjes. Ze heeft zelf natuurlijk ook drie kinderen." 

Opsteker
Ellen spreekt van een mooie opsteker voor De Vijfmaster en eigenlijk voor alle scholen in crisisgebied. "Máxima leeft enorm met ons mee. Dat is me nu wel duidelijk. Ze stak ons echt een hart onder de riem", besluit Ellen. Een mooi lichtpuntje in deze inktzwarte periode. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant