Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

MARS legt fabriek in Veghel tijdelijk stil

  •   1832 keer gelezen

VEGHEL | De grootste chocoladerepenfabriek ter wereld staat in Veghel. De fabriek van MARS heeft tijdelijk een deel van het productieproces stilgelegd. Een maatregel die, gezien de corona-uitbraak, nodig is om nog veiliger te kunnen werken en om te voorkomen dat de productie helemaal stil komt te liggen.

MARS nam al veel maatregelen in verband met het coronavirus:  thuiswerken tenzij je perse bij de fabriek moet zijn bijvoorbeeld, thuisblijven bij klachten en natuurlijk - zoals altijd - heel veel aandacht voor de hygiëne maatregelen. Toch zien ze het aantal mensen dat mogelijk is geïnfecteerd stijgen, in lijn met wat in de regio gebeurt. Daarom is besloten om delen van de fabriek gecontroleerd tijdelijk stil te leggen om zodoende de werkwijze zodanig aan te passen dat het nagenoeg uit te sluiten is dat mensen elkaar in de fabriek aansteken.

Het stilleggen van een deel van het productieproces zal gefaseerd plaatsvinden. De productie van chocolade en pinda's gaat wel gewoon door. Dit wordt ook geleverd aan andere chocoladefabrieken. Dinsdag 31 maart is de fabriek weer volop in bedrijf.

Meer berichten