Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS

RIVM meldt 80 nieuwe doden, aantal besmettingen blijft fors stijgen

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Er zijn in de afgelopen 24 uur 80 gemelde patiënten overleden aan het Coronavirus. In totaal zijn er 852 nieuwe patiënten bijgekomen. Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis ligt op 1836. Een stijging van 341 ten opzichte van gisteren. Het RIVM benadrukt dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt, omdat niet iedereen getest wordt.

In Meierijstad zijn er 149 mensen besmet met het Coronavirus. In Uden ligt dat aantal op 94 en in Boekel op 42 (zelfde als gisteren). Daarmee heeft Boekel van heel Nederland per 100.000 inwoners het hoogste aantal besmettingen. Oss heeft 81 Coronapatiënten en Bernheze 69.

Afvlakking
"De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking", aldus het RIVM. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt, lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.
Het RIVM liet eerder vandaag al weten voorzichtig positief te zijn.

Sterftegevallen
Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven.

Overzicht aantallen
Het totaal aantal gemelde patiënten: 6412 (+852).
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 356 (+80).
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 1836 (+341).

Meer berichten