Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Tom (links) en Maarten (rechts) zingen de bewoners van Sint Joachim & Anna toe.
Tom (links) en Maarten (rechts) zingen de bewoners van Sint Joachim & Anna toe.
CORONAVIRUS

Verrassingsconcert voor geïsoleerde ouderen: 'Door de ramen zien we vrolijke en ontroerde mensen'

  •   1147 keer gelezen

VEGHEL | Tom van Aarle uit Veghel en Maarten de Gans uit Boxtel gaven woensdagmiddag een verrassingsoptreden aan de bewoners van Sint Joachim & Anna. De bewoners van het Veghelse verzorgingshuis mogen niet naar buiten en de twee muzikanten niet naar binnen. Maar daar hadden Tom en Maarten iets op gevonden. Met een paar mobiele speakers gaven beide heren een heus mini-concert. 

Het repertoire bestond woensdag vooral uit meezingers en smartlappen. Tom legt uit waarom ze een live optreden gaven. "We wilden graag iets betekenen voor de ouderen. Zij moeten nu verplicht binnenblijven. Je hoort veel over vereenzaming en toen kwam Maartens vriendin met het idee om liedjes te gaan spelen bij verzorgingshuizen. Zij werkt in de zorg en heeft goed zicht op de problematiek. De mensen in verzorgingshuizen kunnen dit goed gebruiken." Samen met Maarten nam Tom wat vakantiedagen op om een paar van deze mini-concerten te geven.


Naar buiten mogen ze niet, maar toch krijgen ze het concert mee door het raam.

'Dat ontroert ons'
Naast Veghel traden de muzikanten vandaag op in Berlicum, Schijndel en Wijbosch en eerder deze week al in Boxtel. Tom vervolgt: "De bewoners van de verzorgingshuizen mogen niet naar buiten, maar dat betekent niet dat ze vergeten worden. We willen de ouderen een hart onder de riem steken." De reacties zijn goed. "Fantastisch zelfs. Door de ramen zien we vrolijke mensen, maar ook bewoners die ontroerd zijn. Dat ontroert ons dan weer. Daar doe je het voor. Het is heel dankbaar om te doen." 

Voorbeeld
Tom en Maarten hopen met hun verrassingsconcerten mede-muzikanten te inspireren. "Het liefst gaan we veel vaker op pad, maar we hebben niet eindeloos vrije dagen. Het zou mooi zijn als wij een voorbeeld mogen zijn voor collega's. Veel muzikanten zitten nu immers thuis, want alle optredens gaan niet door", besluit Tom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verrassingsconcert voor geïsoleerde ouderen: 'Door de ramen zien we vrolijke en ontroerde mensen' Tom van Aarle en Maarten de Gans gaven woensdagmiddag een verrassingsoptreden aan de bewoners van Sint Joachim & Anna. De bewoners van het Veghelse verzorgingshuis mogen niet naar buiten en de twee muzikanten niet naar binnen. Maar daar hadden Tom en Maarten iets op gevonden. Met een paar mobiele speakers gaven beide heren een heus mini-concert. Lees het hele verhaal op Kliknieuws. • • • • • • • • • • #Veghel #Meierijstad #BrabantZorg #Corona #Coronavirus #artiesten #muziek #gezelligheid #muziekfeest #music #party #quarantine #StayAtHomeChallenge #ViewFromMyWindow #TogetherAtHome #love #flattenthecurve

Een bericht gedeeld door Stadskrant Veghel (@stadskrantveghel) op

Meer berichten