Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Cateraar Maison van den Boer trakteert in drie tehuizen van BrabantZorg

  •   960 keer gelezen

VEGHEL | Cateraar Maison van den Boer verrast bewoners en medewerkers van drie Veghelse tehuizen van BrabantZorg met luxe gebakjes. Zij kregen woensdag 25 maart een onverwachtse traktatie in deze moeilijke tijd.

Eerder doneerde de cateraar al een grote voorraad aan de voedselbank door de vroegtijdige beëindiging van TEFAF en de annulering van evenementen zoals The Dutch Masters Indoor Brabant.

Culinaire knuffels
Ruim 500 gebakjes zijn woensdagochtend gebracht naar De Watersteeg, AAtrium en Sint Joachim & Anna. "Culinaire knuffels voor een groep die het nu goed kan gebruiken", vertelt sous-chef en Veghelaar Jeroen Spijker. "Het is verdrietig dat onze ouderen het nu zonder bezoek van hun lieve familie en vrienden moeten doen. Natuurlijk is er extra aandacht vanuit zorgmedewerkers, maar die hebben het nu ook zwaar door uitval van collega's. Daarom verdienen beide groepen kanjers iets lekkers."

Patiëntenvoeding
Omdat de hele eventagenda door het Coronavirus is leeggemaakt, deelt Maison van den Boer nu haar versvoorraad uit. In de keuken van het familiebedrijf wordt overigens nog wel gekookt. "Met zusterbedrijf FoodforCare zijn we vijf jaar geleden een nieuwe manier van patiëntenvoeding gestart door zes tot zeven keer per dag een kleine maaltijd te serveren in ziekenhuizen en zorginstellingen. Het geeft troost te weten dat deze aanpak leidt tot een sneller herstel en dat we daarmee een klein steentje kunnen bijdragen aan de uitdagingen van nu", aldus Spijker.

Meer berichten