Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De Gemeentewerf in Veghel is te vinden op de Doornhoek.
De Gemeentewerf in Veghel is te vinden op de Doornhoek.
CORONAVIRUS Coronavirus

Weekmarkt gaat door, milieustraat blijft open

  •   982 keer gelezen

VEGHEL | De weekmarkt op donderdag op het Meijerijplein mag voorlopig doorgaan. De gemeente Meierijstad volgt de lijn van het besluit van de veiligheidsregio Brabant-Noord. "We onderschrijven het onderliggende argument dat markten net als supermarkten, als het gaat om het aanbieden van voedsel, voorzien in een primaire levensbehoefte", aldus een woordvoerder van de gemeente. Ook de milieustraat blijft gewoon open. 

Volgens de gemeente draagt het open houden van de markt bij aan een betere spreiding van de inwoners die inkopen willen doen.

'Situatie onder controle'
Over de milieustraat deed de gemeente eerder al een oproep om het niet te zien als een uitje. Toch blijven er meerdere mensen samen naar de milieustraat gaan. Voor de gemeente is dat nu geen reden om de milieustraat dicht te gooien. "Een grote drukte op de milieustraten is niet wenselijk, zowel omwille van veiligheid van bezoekers als van onze medewerkers. We hebben ingezet op het afremmen van inwoners om de milieustraat te bezoeken. Kernboodschap was: kom alleen naar de milieustraat als het écht noodzakelijk is. We zien inmiddels dat die oproep tot het gewenste effect leidt", aldus een woordvoerder van de gemeente. 
Volgens de gemeente is de situatie op dit moment onder controle. "Er is daarom geen aanleiding om tot volledige sluiting over te gaan." 

Meer berichten