Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

Meer dan 1000 nieuwe Coronapatiënten, dodenaantal stijgt ook flink

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het totaal aantal positief geteste Coronapatiënten is sinds gisteren gestegen met 1019. Daarmee komt het totale aantal op 7431. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten ligt op 434, een stijging van 78 ten opzichte van gisteren. In totaal zijn er 2151 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Een stijging van 315.

"Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week  zijn deze effecten beter te duiden", laat het RIVM weten. De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen. De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

Meierijstad, Uden, Oss en Boekel
In Meierijstad zijn er 168 mensen besmet met het Coronavirus. In Uden ligt dat aantal op 107 en in Boekel op 42 (zelfde als gisteren). Daarmee heeft Boekel van heel Nederland per 100.000 inwoners het hoogste aantal besmettingen. Oss heeft 100 Coronapatiënten en Bernheze 83.


Deze kaart toont het aantal patiënten per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en en gemeenten per 26 maart 2020.
Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden. Van 237 patiënten is de woonplaats nog onbekend.

Aantal patiënten in het ziekenhuis

Deze figuur toont het aantal patiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen met COVID-19. Deze zijn gemeld door de GGD aan het RIVM.

In de figuur is het volgende te zien: op 20 maart was er een piek in het aantal meldingen van patiënten dat in het ziekenhuis was opgenomen. Daarna neemt het aantal geleidelijk af. Het aantal meldingen van de laatste dagen kan mogelijk nog toenemen, bijvoorbeeld omdat meldingen soms vertraagd zijn. Of er werkelijk afname van het aantal nieuwe patiënten in het ziekenhuis is, moet de komende dagen blijken.

Meer berichten